MUĞLA KADEM TEMSİLCİLİĞİ AÇILDI

MUĞLA KADEM TEMSİLCİLİĞİ AÇILDI
8 Mart 2013 tarihinde kadının onuru ile yaşayabileceği güvenli bir toplum ve adil bir gelecek inşa etmek amacıyla “varoluşta eşitlik, sorumlulukta adalet” ilkesini benimseyerek kurulan Kadın ve Demokrasi Vakfı’nın (KADEM) Muğla Temsilciliği açıldı. Dr. Eriş Başaran Akça, KADEM Muğla Temsilcisi oldu.

Türkiye’de 52 ilde başarıyla yürüttüğü çalışmalarına 53. İl olarak Muğla Temsilciliği’ni ekleyen KADEM’in İl Temsilciliğine Dr. Eriş Başaran Akça seçildi.

Görevine başlayan Akça; “Bu onurlu görevi layıkı ile yerine getirmek için ben ve ekibim üzerimize düşen görevleri yapma konusunda gönüllü ve heyecanlıyız. Yeşil ile mavinin buluştuğu tarım ve turizm kenti Muğla’mızda kadınların onuru ile yaşayabileceği güvenli bir toplum ve adil bir gelecek için kadına dair konularda ‘varoluşta eşitlik sorumlulukta adalet’ ekseninde ilerlemeye kararlıyız. Aynı zamanda kentleşmeden kaynaklanan sosyal sorunları gidermek, değişen sosyal yapı ile ortaya çıkan ihtiyaçlara cevap vermek, toplumun dezavantajlı kesimlerinin ekonomik ve sosyal hayata daha aktif katılmalarını sağlamak, istihdamı artırmak ve girişimciliği destekleyerek sosyal sorumluluk uygulamalarını yaygınlaştırmak hedefimiz” dedi.

​“Aile birliğini tehdit eden problemlerde ise her zaman çözümün bir parçası olarak görev alacağız” diyen Muğla Temsilcisi Akça; “Muğla kadınlarının yaşadığı sorunlara çözümler üretmeye Muğla KADEM olarak gayret edeceğiz. Rabbim muvaffak etsin” diyerek sözlerine son verdi.

Eriş Başaran Akça Başkanlığındaki yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu:

Şükriye Demiral, Handan Çelik, Nagehan Akgümüş, Kuduret Gültaş, Sibel Curnaoğlu, Mükerrem Kaçar, Nilüfer Çınar, Habibe Yatmaneş, Burcu Gün.

KADEM NEDİR?

Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM), kurulduğu 8 Mart 2013 tarihinden bu yana kadının onuru ile yaşayabileceği güvenli bir toplum ve adil bir gelecek inşa etmek amacıyla çalışan, “varoluşta eşitlik, sorumlulukta adalet” ilkesini savunan bir sivil toplum kuruluşudur.

Genel Merkezi İstanbul’da olan vakfın Mütevelli Heyeti Başkanı Sümeyye Erdoğan Bayraktar, Yönetim Kurulu Başkanı ise Doç. Dr. Saliha Okur Gümrükçüoğlu’dur.

KADEM Kadın hakları ve aileyi ilgilendiren meselelerde, uygulanabilir ve kalıcı çözümler üreterek, adalet merkezli bir söylem oluşturmak için çalışmalar yapar. Toplumsal hayatın her alanında kadının temsilini güçlendirmeyi hedefler.

HABER: GÜZİDE KASIM

Bu haber toplam 1360 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.