Muğla’da 75 Koç ve 625 KG Yer fıstığı tohumu dağıtımı yapıldı

Muğla’da 75 Koç ve 625 KG Yer fıstığı tohumu dağıtımı yapıldı
 MUHABİR
Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından “Kadın Dayanışmasıyla Koyun Yetiştiriciliği Projesi” kapsamında üreticilere kurayla belirleme usulüyle 75 koç ve 625 Kg yer fıstığı tohumu dağıtımı yapıldı.

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, yerli üreticilere destek olmak amacıyla yürüttüğü çalışmalara devam ediyor.

Kadın Dayanışmasıyla Koyun Yetiştiriciliği Projesi kapsamında 16 üreticiye 75 adet koç ve 30 üreticiye 625 KG yer fıstığı tohumu dağıtımı yapıldı. Kura usulüyle yapılan seçimlerin ardından protokol üyeleri hak kazanan üreticilere yardımların takdimini yaptı.

Takdim törenine Muğla Vali Yardımcısı Mehmet Eriş, Ticaret Borsası Başkanı Hurşit Öztürk, MHP İl Başkanı Oğuz Akarfırat, İl Müdürlüğü personelleri ve vatandaşlar katıldı.

555555.jpg

“MUĞLA’DA TARIM ALANINDA YAPILACAK ÇOK İŞ VAR”

Dağıtım töreninde söz alan İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, “2021 yılında Muğla’da yaşanan yangınlar, pandemi, Rusya – Ukrayna savaşı gibi gelişmelerle birlikte bölgenin her yeri ateş çemberi. Böyle bir süreçte özellikle kırsalda üretmeden, kırsal da yerleşimi kentlere taşımadan üretmenin yolu ancak kadın üreticilerimizin büyük emekleriyle oluyor. Kadın Dayanışmasıyla Koyun Yetiştiriciliği Projesi hakikaten meyvelerini veriyor. 2022 yılı sonunda 10 milyon liralık bir bütçeyle başlattığımız 4 bin koyun, 160 koç dağıtımıyla başlattığımız sürü âdeti bugün itibariyle 5.700’e ulaştı. Bu arada koyun yetiştiricilerimiz 236 civarında kuzu satarak 1 milyon liralık ek gelir elde etmiş oldu. Hedefimiz kadınların birbirleriyle dayanışmasıydı. Bugün de bu 75 koçu ihtiyaç sahibi kadınlarımıza dağıtarak üreticilerimize destek olmaya devam ediyoruz. Yine Bakanlığımızın Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü katkılarıyla, ilimizde yer fıstığı üretiminin yaygınlaştırılması için 625 KG yer fıstığı tohumunu üreticilerimize buluşturacağız.” Diye konuştu.

88888.jpg

“ÜRETİCİLERİMİZE EĞİTİMLER VERECEĞİZ”

İl Müdürü Saylak, ilerleyen üreticilere eğitim çalışmaları da verileceğini açıkladı; “Sadece üretmek değil aynı zaman da arkadaşlarımız uzman isimlerle ortak eğitim programı oluşturdular. Çiftçilerimize önümüzdeki günlerde koyun üretiminde karşılaşılan sıkıntılar ve yeni yöntemlere dâhil eğitimler vereceğiz.”

“BİZ SİZLERİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Yerli üreticilere desteklerini devam ettireceklerini belirten Saylak, “Bana teşekkür edilecek bir şey yok. Bütün zor imkânlara rağmen bize bu yardımları sağlayan devletimize, bakanlığımıza ve Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür edelim. Biz sadece aracıyız. Keşke imkânlarımız daha güçlü olsa da daha fazla yardımda bulunabilsek. Bu anlamda biz sizlerin yanında olmaya devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

666666.jpg

Bu haber toplam 111 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.