Muğla’da ‘Bal’ Gibi Kaza

Muğla’da ‘Bal’ Gibi Kaza
Muğla Marmaris karayolunda arı yüklü kamyon devrildi. Kazada kamyon şoförü Mehmet Yakut ve yardımcısı Mustafa Canyurt yaralandı. Kamyon şoförü ve yardımcısını...

Muğla Marmaris karayolunda arı yüklü kamyon devrildi. Kazada kamyon şoförü Mehmet Yakut ve yardımcısı Mustafa Canyurt yaralandı. Kamyon şoförü ve yardımcısını çok sayıda arı soktu. Hastaneye kaldırılan Mehmet Yakut’un arı sokmasından dolayı hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi. Olay yerine giden gazetecileri de arı soktu.

Özel Kıyafet Giydiler

Gümüşhane'den  Muğla’nın Marmaris ilçesine arı kovanı getiren Mehmet Yakut(28) yönetimindeki 38 BY 174 plakalı kamyon, Sakartepe mevkisinde devrildi. Kazada kamyon şoförü ve yanında bulunan Mustafa Canyurt (41) yaralandı.  Kamyon kasasında bulunan yaklaşık 3 milyon arı, kovanların parçalanmasıyla serbest kaldı. Kaza yerine gelen 112 servisi ekipleri özel kıyafetler giyerek yaralıları kamyondan çıkarttı. Yarılılar Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde tedavi altına alındı. Yaralılardan kamyon şoförü Mehmet Yakut’u çok sayıda arı sokmasından dolayı yoğun bakıma alındı. Yakut’un hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.

Sürücüler Zor Anlar Yaşadı

Yaklaşık 3 milyon arının kovanlarının parçalanması sonucunda serbest kalması sürücüleri de zor durumda bıraktı. Çok sayıda sürücüyü arı soktu. Sürücülerin bazıları hastanede tedavi altına alındı. Öte yandan olay yerine giden gazetecilerde arı sokmalarından nasibini aldı.  Muğla Marmaris karayolu yaklaşık 3 saat boyunca trafiğe kapandı.

3 Milyon Arı Dağıldı

Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği (MAYBİR)  Başkanı Ziya Şahin, kazanın duyulmasının hemen ardından bölgedeki tüm arıcılara mesaj atarak kaza yerinde topladıklarını belirterek, "Bölgemizde bulunan yaklaşık 50 arıcı kaza yerine geldi. Bir kovanda yaklaşık 15-30 bin arası arı bulunuyor. Yaklaşık 3 milyon arı kaza sonrası etrafa yayıldı. Bölgedeki arıcılarımız boş arı kovanı getirerek etrafa yayılan arıları tekrar bir araya toplamayı sürdürüyor" dedi.

Mustafa İnci

Bu haber toplam 539 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.