Muğla’da ‘Ballı’ Eylem

Muğla’da ‘Ballı’ Eylem
Muğla Bal Alıp Satanlar İhraç Edenler ve Paketleyenler Derneği ilginç bir eylem türü sergiledi. Dernek üyeleri bal fiyatlarına dikkat çekmek için Muğla...

Muğla Bal Alıp Satanlar İhraç Edenler ve Paketleyenler Derneği ilginç bir eylem türü sergiledi. Dernek üyeleri bal fiyatlarına dikkat çekmek için Muğla merkezde vatandaşlar bin adet bal dağıttı. Vatandaşlar yapılan bu eylemi çok sevdiklerini dile getirdi. Dernek Başkanı Fikret Çalca “ Bazı firmalar üreticiden aldıkları 7 liralık balı 35 liraya satıyor. Normalde bu balın fiyatı 14 lira olmalı. Vatandaşın bal yemesi için böyle bir eyleme imza attık” dedi.

Bal Üretiminde Muğla Birinci

Türkiye genelinde en fazla bal üretimi Muğla’da yapılıyor. Muğla’da yılda 15 bin 282 ton bal üretiliyor. 15 bin 39 tonla Ordu ikinci olurken, 9 bin 715 tonla Adana üçüncü sırada yer alıyor. Türkiye’de en fazla bal üretiminin olduğu Muğla’da üreticiler ve tüketiciler yüksek bal fiyatından şikayetçi.

7 Liralık Balı 35 Liraya Satıyorlar

Muğla ve Türkiye’de bal tüketiminin az olması, bal fiyatlarının yüksek olmasını protesto etmek isteyen Muğla Bal Alıp Satanlar İhraç Edenler ve Paketleyenler Derneği ilginç bir eyleme imza attı. Dernek üyeleri Muğla merkezde yanında getirdikleri bin adet balı vatandaşlara ücretsiz olarak dağıttı. Ücretsiz bal dağıtımına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Bin adet bal 10 dakika içerisinde dağıtıldı. Muğla Bal Alıp Satanlar İhraç Edenler ve Paketleyenler Derneği Başkanı Fikret Çalca “Muğla ve ülkemiz bal cenneti. Ne yazık ki ülkemizdeki insanların çoğu bırakın sofralarına bal almayı yanından bile geçemiyor. Oysaki bugün çeşitli firma ve marka adlarıyla 850 gr. Çam balını 35 liradan tüketiciye ulaştırıyor. Normalde 850 gr çam balı 14 lira, 460 gr çam balını 7 lira 850 gr çiçek balı 14 lira, 460 gr çiçek balı 7 liradır. Bu gün bir çok firma 7 liralık balı 35 liraya satmakta. Rakamlar yüksek olurca vatandaş bal tüketimi yapamıyor. Vatandaşın bal yemesi için böyle bir eylem yapma kararı aldık” dedi.

Vatandaş Eylemden Memnun

Muğla’lı vatandaşlar ise dernek tarafından düzenlenen bu eylemden çok memnun kaldı. Vatandaşlar “ keşke tüm eylemler bu kadar güzel ve tatlı olsa. Bal fiyatları yüksek olduğu için bal alamıyorduk. Bu tür eylemleri destekliyoruz” dediler.

Mustafa İnci

Bu haber toplam 492 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.