Muğla'da yaya geçitleri "yayalara öncelik" için kırmızıya boyandı

Muğla'da yaya geçitleri "yayalara öncelik" için kırmızıya boyandı
Muğla’da İçişleri Bakanlığınca "Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu" sloganıyla başlatılan Trafikte Yaya Önceliği Kampanyası kapsamında yaya geçidi etkinliği düzenlendi. Tüm illerde eş zamanlı yapılan etkinlik, Menteşe’de Cumhuriyet Meydanı Atatürk İlkokulu önünde bulunan yaya geçidinde yapıldı.

Muğla’da İçişleri Bakanlığınca "Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu" sloganıyla başlatılan Trafikte Yaya Önceliği Kampanyası kapsamında yaya geçitleri kırmızıya boyandı.

Muğla'da Menteşe ilçesinde Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk İlkokulu önündeki yaya geçidinde düzenlenen etkinlikte, öğrenciler ellerindeki Türk bayrakları ve sloganların yazılı olduğu pankartlarla yolun karşısına geçti.

Etkinliğe; Vali Yardımcısı Ali Yılmaz, Muğla İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Gemalmaz, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Milli Eğitim Müdürü Emre Çay ile öğrenciler katıldı.

Etkinlikte, ayrıca öğrencilere hediye dağıtılarak el broşürleri ile bilgilendirme de yapıldı.

Okullarda eğitimlerin uygulamalı olarak devam edeceğini söyleyen Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Burcu Avcı, Muğla il genelinde 1725, Menteşe’de ise 325 yaya geçidinin bulunduğunu söyledi.

Avcı, “Türkiye geneli eş zamanlı olarak tüm illerimizde yapılan ‘Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu’ uygulaması kapsamında Muğla il genelinde 1725 okul ve yaya geçidi üzerinde uygulamalı eğitim yapıldı. Atatürk İlkokulu ve Dumlupınar İlkokulu öğrencilerinin katılımı ile uygulamalı yaya geçidi etkinliği yapıldı. Yayalara dikkat çekmek için Sayın Valimizin önderliğinde yaya geçidi kırmızıya boyanarak farkındalık oluşturuldu. Okullarımızda bilgilendirmelerimiz uygulamalı olarak devam edecek” dedi.

Bu haber toplam 1481 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.