Muğlalı İş Adamlarına Cemaat Operasyonu "İş Adamlarının İsimleri Belli Oldu"

Muğlalı İş Adamlarına Cemaat Operasyonu "İş Adamlarının İsimleri Belli Oldu"
Gözaltına alınan iş adamlarının evlerinde ve iş yerlerinde arama yapıldı. İş adamlarının bir yıl içerisinde Fettullahçı Terör örgütüne yaklaşık...

Gözaltına alınan iş adamlarının evlerinde ve iş yerlerinde arama yapıldı. İş adamlarının bir yıl içerisinde Fettullahçı Terör örgütüne yaklaşık 3 milyon dolarlık finansal destek sağlandığı ileri sürüldü. Muğla Valiliğinden operasyonla ilgili yapılan yazılı açıklamada “KOM, TEM ve İstihbarat Şubelerince ortaklaşa yapılan çalışmalar tamamlanarak 17.05.2016 günü “Suç İşlemek için Örgüt Kurma ve Üye Olma, Örgüte Finansal Destek Sağlamak, Milli, Dini ve İnsani Duyguları istismar etmek suretiyle Himmet adı altında Yardım toplama gibi” suçları işlediği iddiasıyla şu ana kadar 13 şüpheli Muğla merkez ve ilçeleri ile Denizli ilinde yakalanarak gözaltına alınmışlardır” denildi.

Operasyon Sabah 07.30’da Başladı

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü KOM, TEM ve İstihbarat Şubeleri Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Muğla ve ilçelerinde operasyon düzenledi. İl genelinde sabah saat 07.30’sıralarında başlayan operasyonda 26 aynı noktaya eş zamanlı baskın düzenlendi. Düzenlenen baskınlarda 13 iş adamı ‘Suç İşlemek için Örgüt Kurma ve Üye Olma, Örgüte Finansal Destek Sağlamak, Milli, Dini ve İnsani Duyguları istismar etmek suretiyle Himmet adı altında Yardım toplama gibi” suçları işlediği iddiasıyla gözaltanı alındı. Gözaltına alınan iş adamlarının evlerinde ve iş yerlerinde aramalar yapıldı. Gözaltına alınanlar arasında bir avukat ve 12 iş adamı bulunuyor.

3 Milyon Dolarlık Destek Sağlanmış

Suç İşlemek için Örgüt Kurma ve Üye Olma, Örgüte Finansal Destek Sağlamak, Milli, Dini ve İnsani Duyguları istismar etmek suretiyle Himmet adı altında Yardım toplama gibi” suçları işlediği iddiasıyla gözaltana alınan iş adamlarının son bir yıl içerisinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına 3 milyon dolarlık maddi destek sağladıkları ileri sürüldü. Gözaltına alınan S.Ç, H.T,R.T,M.A,H.G,A.K.A, F.K, E.Ö,Ş.Ç, S.H.Ü,S.U,Ö.D ve M.F’nin soguları Muğla Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde devam ediyor. Emniyette sorguları tamamlandıktan sonra gözaltında olan 13 iş adamının adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Valilikten Yazılı Açıklama

Muğla Valiliğinden il genelinde düzenlenen operasyonla ilgili yazılı bir açıklama yapıldı. Valilikten yapılan açıklamada “ Son zamanlarda ülke genelinde düzenlenen operasyonlarla legal görünümlü FETÖ/Paralel Devlet Yapılanmasının Ülke güvenliği için tehdit unsuru olduğundan hareketle;

Muğla merkez ve ilçelerinde yapılanmanın deşifre edilmesi amacıyla, Emniyet Müdürlüğümüz KOM, TEM ve İstihbarat Şubelerince ortaklaşa yapılan çalışmalar tamamlanarak 17.05.2016 günü “Suç İşlemek için Örgüt Kurma ve Üye Olma, Örgüte Finansal Destek Sağlamak, Milli, Dini ve İnsani Duyguları istismar etmek suretiyle Himmet adı altında Yardım toplama gibi” suçları işlediği iddiasıyla şu ana kadar 13 şüpheli Muğla merkez ve ilçeleri ile Denizli ilinde yakalanarak gözaltına alınmışlardır.

Yakalanan bazı şüphelilerin ev, işyerleri ve şirketlerinde de aramalar gerçekleştirilmiştir.

Gözaltına alınan şüpheliler ile ilgili adli soruşturma işlemleri Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülmektedir” denildi.

Mustafa İnci

Bu haber toplam 5765 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.