Muğlalı Kadınlar Mermerden Ekmek Çıkarıyor

Muğlalı Kadınlar Mermerden Ekmek Çıkarıyor
Muğla'nın Seydikemer ilçesinde bir mermer fabrikasında çalışan kadınlar, adeta taştan ekmek çıkarıyor. İş makinelerinde mermer kesip, el işçiliğiyle mozaikler oluşturan bu güçlü kadınlar, ürettikleri mermerleri 12 ülkeye ihraç ediyor.

Fethiye'den Amerika, Kanada, Fransa, İngiltere, Yeni Zelanda, Avustralya, Singapur, Venezuela, Libya, Romanya, Almanya ve Belçika'ya uzanan bir ihracat ağına sahip olan bu kadınlar, sadece aile bütçelerine katkıda bulunmakla kalmıyor, aynı zamanda bölge ve Türk ekonomisine de önemli bir katkı sağlıyor.

Kadınların Elleri Dokunuyor, Dünyaya Ulaşıyor

14 kadın işçinin büyük bir emek ve özenle ürettiği mermerler, mozaiklere dönüşüyor ve farklı desenler oluşturuyor. Mermerleri kesip yıkayan, ütüleyen ve satışa hazır hale getiren bu kadınlar, erkek işçilerle birlikte çalışarak üretime katkıda bulunuyor.

Kadınların Gücüne Vurgu

2022 yılı vergi rekortmenliğinde Seydikemer ilçe birincisi olan şirketin seleksiyon uzmanı ve kalite kontrol şefi olan iki çocuk annesi Melek Şenay, "7 yıldır bu işletmede çalışıyorum. 12 ülkeye ihracat yapıyoruz. Bölge ve Türk ekonomisine katkı sağlıyoruz. Bu iş ağır bir iş ama ben ağır görmüyorum. Tüm kadınlarımızın gününü kutluyorum" dedi.

İki çocuk annesi Hamiye Göksu ise "10 yıldır çalışıyorum, işimi çok seviyorum, üretime dönük faaliyet ile ülkemize döviz kazandırıyor. Aile bütçeme destek oluyorum. Kadınlar her işi yapar. Kadınlarımızın gününü kutluyorum" ifadeleriyle, kadınların gücüne ve her alanda başarabileceklerine vurgu yaptı.

Kaynak:İHA

Bu haber toplam 250 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.