Muğla’nın En Yeni Yavaş Yemek Topluluğu kuruldu

Muğla’nın En Yeni Yavaş Yemek Topluluğu kuruldu
160 ülkede milyonlarca katılımcısı olan Slow Food Community (Yavaş Yemek Topluluğu) Muğla’dan bir topluluk daha eklendi. Slow Food Community Kurucusu ve Sözcüsü Gürkan Tetik gazetemize yaptığı açıklamda ana hedeflerinin Muğla'nın...

160 ülkede milyonlarca katılımcısı olan Slow Food Community (Yavaş Yemek Topluluğu) Muğla’dan bir topluluk daha eklendi. Slow Food Community Kurucusu ve Sözcüsü Gürkan Tetik gazetemize yaptığı açıklamda ana hedeflerinin Muğla'nın geleneksel yemeklerini uluslararası alanda tanıtmak olduğunu dile getirdi.

“Muğla - Food & Travel Sustainability” – “Muğla: Sürdürülebilir Yemek ve Gezi” adı ile kurulan ve çeşitli meslek gruplarından 15 kurucu üyesi bulunan topluluk, Muğla genelinde geleneksel yemek kültürünün yaşatılması ve tanıtılması için “Yavaş Yemek Felsefesi” ile çeşitli çalışmalar gerçekleştirecek.

Festivallerden eğitimlere, mutfak atölyelerinden fuarlara uzanan geniş bir çalışma yelpazesi ile topluluk Muğla’nın yemek kültürünü sadece yerel ve ulusal çapta değil, Yavaş Yemek Topluluğu’nun merkezi olan İtalya’dan başlayarak uluslararası platformalarda da tanıtmayı hedefliyor.

Slow Food Community Kurucusu ve Sözcüsü Gürkan Tetik gazetemize yaptığı açıklamada ana hedeflerinin Muğla'nın geleneksel yemeklerini uluslararası alanda tanıtmak olduğunu dile getirdi. Kurucu Gürkan Tetik, “ Çocuklarımızın beslenmesi için onların bilinçlenmesini sağlamak diğer bir ana hedefimiz. Örneğin, ata tohumlarıyla yetişen ürünlerin ne kadar değerli olduğunu sağlamak istiyoruz. İlaçsız doğal ürünlerle beslenmenin ne kadar önemli olduğunun algılanmasını sağlamak istiyoruz. Adil ve temiz gıda tüketiminin insanların anlamasını sağlamak gibi bilinçlendirme hareketi yapmak istiyoruz. Earth Market (Yeryüzü Pazarı) dediğimiz market tipi var. Bu tip ürünlerin satıldığı pazarı Muğla'da oluşturmak istiyoruz. Konuyla ilgili yaptığımız çalışmalarda iyi gitmekte. Menteşe Belediyesi ile beraber şuanda Saburhane'de bir semt pazarının kurulumuyla ilgili anlaşma sağladık. Şuanda Muğla'da Slow food'un da içinde olduğu bir Earth market kurma çalışmalarına yavaş yavaş başladık. 2022 senesinde de bir gastronomi festivali hedefliyoruz” dedi.

Bu haber toplam 356 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.