O ilçenin belediye başkan adayı değişti

O ilçenin belediye başkan adayı değişti
İzmir Karaburun'da "ithal aday" tartışmalarıyla gündeme gelen Nurşen Balcı'nın yerine mevcut Başkan İlkay Girgin Erdoğan aday gösterildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karaburun Belediye Başkan adayı olarak gösterilen Nurşen Balcı, daha önce partililer tarafından "ithal aday" eleştirileriyle protesto edilmişti. Yaşanan gelişmelerin ardından CHP, Karaburun'da adaylık konusunu yeniden ele aldı.

screenshot-1.jpg

Bugün gerçekleşecek ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in de katılacağı aday tanıtım toplantısı öncesi, flaş bir karar alındı. Aday gösterilen Nurşen Balcı'nın yerine, mevcut Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan'ın yeniden aday olarak gösterileceği öğrenildi. Kararın her iki tarafa da tebliğ edildiği aktarıldı.

sss.jpg

Çiğli'de de Aday Değişikliği Yaşandı

CHP'nin İzmir'deki bir diğer flaş aday değişimi ise Çiğli'de gerçekleşti. Daha önce Çiğli Belediye Başkan adayı olarak açıklanan Uygar Yıldırım'ın adaylığı iptal edildi. Yıldırım'ın yerine Onur Emrah Yıldız'ın aday gösterildiği bildirildi.

CHP'nin Karaburun ve Çiğli'deki aday değişiklikleri ile ilgili resmi bir açıklama henüz yapılmış değil. Yaşanan gelişmelerin parti içinde nasıl yankı bulacağı ve seçim sonuçlarını nasıl etkileyeceği merak konusu.

CHP'nin İzmir'de önemli iki ilçede aday değişikliklerine gitmesi, yerel seçimlere yaklaşırken dikkat çekici bir gelişme olarak yorumlanıyor. Aday değişikliklerinin arkasında yatan nedenler ve olası sonuçları ise merak konusu.

Kaynak:İHA

Bu haber toplam 278 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.