Opel’den dev indirim! O tarihte siparişi açılacak

Opel’den dev indirim! O tarihte siparişi açılacak
Opel'in yeni elektrikli aracı Griffin, fiyat etiketinde önemli bir düşüşle piyasaya sürüldü. Yeni giriş seviyesi donanımıyla herkesin dikkatini çekecek. İşte teknik özellikleri ve fiyatı...

KARAR’da yer alan habere göre; İngiltere'de 3 donanım paketi ile satılan Opel Mokka, Design, GS ve Ultimate donanım seçenekleri ile yer alıyordu. Opel Mokka Elektrik Design 36 bin 610 sterlin, GS 38 bin 985 sterlin ve Ultimate ise 41 bin 295 sterlin fiyat etiketi ile satılıyor. Türkiye'de de satışa çıkarılan Opel Mokka elektrik yalnızca Ultimate seviyesi ile satılsa dahi fiyatı 1 milyon 553 bin 900 TL olarak görülüyor. Yeni Opel Mokka Elektric Griffin ise daha düşük bir fiyat etiketi ile karşımıza çıkıyor.

NE ZAMAN SATIŞA SUNULACAK?

Opel yeni donanıma sahip elektrikli aracı Mokka Griffin'in, İngiltere'de Haziran ayında yapılması beklenen ilk teslimat ile birlikte 17 Nisan'dan itibaren siparişi açılacağını belirtti.

2023 yılında 54kWh'lik ünite yerine daha küçük olan 50kWh'lik bataryayı kullanan Mokka Electric Griffin, 336 kilometre menzile kadar ulaştı.

TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Opel tamamen elektrikli olan aracında birçok modelde karşımıza çıkan ana şirket Stellantis'in Türkiye'de satışa çıkarttığı mevcut modelinde yer alan 136 beygir gücünde monte edilmiş elektrikli motorunu kullanmaktadır. Mokka Elektrik Griffin yalnızca 30 dakikada 0 ile 180 oranında şarj edebilmesine olanak sağlayan 100kW hızlı şarja da sahiptir.

Daha düşük liste fiyatı bulunan Griffin, moka donanım seviyesinden ayıran çok fazla özelliği de bünyesinde barındırıyor. Renkli arka camlara sahip olan araç siyah tavan, 17 inç alaşım jantlar ve uzun far destekleri LED farlara sahiptir.

Aracın iç mekanına geçtiğimizde ise Düz tabanlı bir direksiyon simidi ve arka park sayısı türleri dikkat çekiyor. Arka görüş kamerası, Apple Carplay ve Android Auto bağlantı desteği sağlayan araç 7 inçlik bir merkezi dokunmatik ekran ve 7 inçlik 1 sürücü ekranı ile dikkat çekiyor. Opel Connect Ayrıca sürücülerin şarjı uzaktan planlamasına olanak tanırken mokanın kalbinin sıcaklığını da önceden ayarlayabilme imkanı sağlıyor.

Isıtmalı ön koltuklar ve ısıtmalı direksiyon simidi yer alan araçta klima kontrolü, anahtarsız çalıştırma ve şerit takip asistanı da yer almaktadır. Trafik işareti tanıma hız sabitleyici ve yayı algılama özellikleri ile birlikte acil frenleme gibi birçok sürücü destek sistemini içeriyor.

FİYATI NE KADAR?

Sınırlı sayıda üretimi yapılacak olan Opel Mokka Griffin için kaç adet üretileceği hakkında bir açıklama yapılmadı. Almak isteyenlerin elini çabuk tutması gerektiği belirtilirken fiyatı da merak ediliyor.

Mokka Electric Griffin, Türkiye'de satışa çıkarılan Ultimate donanım seviyesindeki araç İngiltere'deki fiyatından %28,575 daha uygun fiyata satılmaktadır. Model 29.495 sterlin fiyat etiketi ile satılırken İngiltere'de Ultimate donanımı ile arasında 11.800 sterlin yani 474.124 TL'lik bir fiyat farkına sahiptir.

Kaynak:KARAR

Bu haber toplam 88 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.