Dalyan Deresi Koyu’nda Düzensiz Göçmen Operasyonu: 28 Yetişkin ve 34 Çocuk Yakalandı

Dalyan Deresi Koyu’nda Düzensiz Göçmen Operasyonu: 28 Yetişkin  ve 34 Çocuk Yakalandı
Muğla’nın Fethiye ilçesinde Sahil Güvenlik ve jandarma ekiplerinin ortak çalışmasıyla Dalyan Deresi Koyu mevkiinde tespit edilen 28 düzensiz göçmen ile beraberlerindeki 34 çocuk yakalandı.

Muğla’nın Fethiye ilçesinde düzensiz göçle mücadele kapsamında gerçekleştirilen operasyonda, aralarında çocukların da bulunduğu 62 kişi yakalandı.

Dalyan Deresi Koyu’nda ortak operasyon
Sahil Güvenlik Komutanlığından yapılan açıklamaya göre, 13 Ekim 2026 tarihinde saat 11.45’te Fethiye ilçesindeki Dalyan Deresi Koyu mevkiinde bir grup düzensiz göçmenin bulunduğu bilgisi alındı.

İhbar üzerine harekete geçen Sahil Güvenlik Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Timi, Sahil Güvenlik botları ile Ölüdeniz Jandarma Karakol Komutanlığı personeli ortak çalışma gerçekleştirdi.

Bölgede yapılan çalışmalar sonucunda kara üzerinde tespit edilen 28 düzensiz göçmen ile beraberlerindeki 34 çocuk yakalandı.

Sahil Güvenlik ve jandarmadan ortak çalışma
Fethiye’de gerçekleştirilen operasyonun, Sahil Güvenlik ve jandarma ekiplerinin koordineli çalışmasıyla yürütüldüğü bildirildi.

​Yakalanan 28 yetişkin ve beraberlerindeki 34 çocuk, gerekli sağlık kontrolleri ve yasal işlemlerinin tamamlanmasının ardından Muğla İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

Bu haber toplam 257 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.