Pamuk Alanlarının Kontrolleri Yapıldı

Pamuk Alanlarının Kontrolleri Yapıldı
Seydikemer Tarım ve Orman Müdürlüğü Teknik Ekipleri Seydikemer’e bağlı Ortaköy ve Ören Mahallelerinde pamuk üretim alanlarında yerinde tespit ve kontrollerini yaptı. Hasat makinalarının tekniğine uygun çalışıp çalışmadığını...

Seydikemer Tarım ve Orman Müdürlüğü Teknik Ekipleri Seydikemer’e bağlı Ortaköy ve Ören Mahallelerinde pamuk üretim alanlarında yerinde tespit ve kontrollerini yaptı. Hasat makinalarının tekniğine uygun çalışıp çalışmadığını yerinde tespit etti. Pamuk üreticilerine prim desteklemeleri konusunda bilgiler verdi.

Yapılan işlemler hakkında bilgi veren Seydikemer İlçe Tarım ve Orman Müdürü Engin Maraşlı, “Pamuk tarımı ve sanayisi ile geniş bir iş alanı sağlarken lifi ile tekstil sanayisine, çiğidi ile yağ sanayisine, küspesi ile hayvancılık sektörüne, ihracatı ile dış ticaretimize çok önemli katkıları olan endüstriyel bir ürünümüzdür.”

Pamuğun diğer ürünlerle kıyaslanmayacak kadar ekonomiye girdi sağladığını aktaran Maraşlı, desteklemeler konusunda da bilgiler verdi. Seydikemer İlçe Tarım ve Orman Müdürü Engin Maraşlı, “Ülkemizde olduğu gibi Seydikemer ilçemizde de son yıllarda pamuk tarımının giderek azalması nedeniyle Bakanlığımız tarafından üretimin canlandırılması maksadıyla Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamında dekar başına 44 TL Mazot ve Gübre Desteği ve kütlü pamuk için kg başına 0.80 TL verilmektedir. Dekara yaklaşık 600 kg ortalama ürün alınan pamukta desteklerimizin de ilave edilmesiyle pamuk üretimi karlı bir üretim olarak ön plana çıktığı görülmektedir. Pamuk üretiminin bölgemizde artması ülkemiz ekonomisi açısından büyük önem arz etmektedir. ÇKS’ye kayıtlı pamuk üreticileri tarımsal destek almak için İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüze 1 Kasım 2018 tarihinden itibaren başvuru yapmaya başlamışlardır” dedi.

Bu haber toplam 1358 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.