PATARA KÖPRÜSÜ 12 MAYIS’DA ARAÇ GEÇİŞİNE AÇILACAK

PATARA KÖPRÜSÜ 12 MAYIS’DA ARAÇ GEÇİŞİNE AÇILACAK
Antalya'nın Kaş ile Muğla'nın Seydikemer ilçelerini birleştirecek Patara Köprüsü'nün, Ramazan Bayramı'nda geçişe hazır hale getirilmesi hedefleniyor. AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Patara Köprüsü’nün 12 Mayıs itibarıyla araç geçişine açılacağını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 2020'de turizm temasını "Patara Yılı" olarak ilan etmesiyle planlanan köprünün inşasında sona yaklaşıldı.

Muğla’nın ilçelerinde çalışmalara katılan Milletvekili Gökcan, Seydikemer’de yapımı devam eden Patara Köprüsü’nde incelemelerde bulundu.

AK Parti Muğla Milletvekili Adayı Yakup Otgöz, Belediye Başkanı Önder Akdenizli, İlçe Başkanı Ali Büklü ile birlikte Patara Köprüsü’ndeki çalışmaları yerinde gören Milletvekili Gökcan, 50 yıllık hayal gerçek oldu, diyerek şu bilgilere yer verdi.

“Patara köprüsü, 12 Mayıs itibarıyla araç geçişine açılacaktır. Köprünün plan ve proje aşamasında, Ulaştırma Bakanımız Adil Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanlığı Bütçe ve Strateji Başkanımız İbrahim Şenel ve Karayolları Genel Müdürümüz ile görüşerek, yatırım programına alınmasını sağladık.

Yaklaşık 20 Milyon TL ödenek tahsis edildi ve ihalesi Ağustos 2022 yılında yapıldı.

Genişliği 17,5 metre, geçiş uzunluğu ise 110 metre olan köprü, iki ilçe arasındaki ulaşımı kolaylaştıracaktır. Turizm ve tarım potansiyelini de artıracaktır.

Patara Köprüsü, Seydikemer'in Kumluova ile Kaş’ın Ova mahallelerini birbirine bağlıyor. Kaş ve Seydikemer ilçelerinin yanı sıra Karadere, Kumluova, Karaköy, Kınık, Ova, Yeşilköy ve Kalkan'ı da birbirine bağlayacaktır.

Hem sosyal, hem ticari, hem de ekonomik anlamda bölgemize olumlu katkılar yapacaktır.

Seydikemer ile Kaş'ı buluşturacak olan Patara köprüsü bölgemize hayırlı olsun.

Bu süreçteki destekleri için, Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve Ulaştırma Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu’na teşekkür ediyoruz.”

HABER:GÜZİDE KASIM

Bu haber toplam 1159 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.