Saklıkent’e Mükemmellik Sertifikası

Saklıkent’e Mükemmellik Sertifikası
Seydikemer ilçesinde bulunan ve Fethiye’ye 50 kilometre uzaklıkta olan Saklıkent Kanyonuna Tripadvisor tarafından ‘Mükemmellik Sertifikası’ verildi.Seydikemer ilçesi sınırlarında bulunan dünyaca ünlü Saklıkent’e Mükemmellik...

Seydikemer ilçesinde bulunan ve Fethiye’ye 50 kilometre uzaklıkta olan Saklıkent Kanyonuna Tripadvisor tarafından ‘Mükemmellik Sertifikası’ verildi.

Seydikemer ilçesi sınırlarında bulunan dünyaca ünlü Saklıkent’e Mükemmellik Sertifikası verildiğini Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz sosyal medya adresinden duyurdu.

Başkan Otgöz yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Saklıkent Milli Parkımıza, 500 milyondan fazla tarafsız gezgin üyesi bulunan Tripadvisor tarafından ‘Mükemmellik Sertifikası’ verildi. Bu gururu hep birlikte yaşıyoruz.”

Jeolojik zamanda meydana gelen depremler sonucunda jeolojik yapının karstik orjinli olması ve Fethiye ile Kaş ilçesi arasındaki sınırı oluşturan Karaçay Nehrinin ve binlerce yıl boyunca Beydağlarından gelen akarsuların kayaları aşındırması sonucu oluşmuş tüm güzelliği ve görkemi ile bugünkü şeklini alan Saklıkent Kanyonu, yazın binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlıyor.

Saklıkent’i görmeye gelen turistler, tahta köprüler üzerinde yürüyerek su kaynağının olduğu yere ulaşabiliyor. Havanın en yüksek sıcaklıkta olduğunda bile vücudun soğukluğuna dayanamayacağı bir derecede akan su aynı zamanda içilebilecek kalitededir. Yürüyüş parkurunun ilerleyen kısımları daha tehlikeli olup, yer yer derin çukurlar ve şelaleler harika görüntüler oluşturuyor. Kanyondaki nehrin dış kısmında killi toprak, özellikle kozmetik sektöründe kullanılıp, güzellik iksiri olarak Dünyanın birçok yerinden ilgi görüyor. Buraya gelen yerli ve yabancı misafirler bu güzellik iksirini yüzlerine ve vücutlarına sürüyor.

Bu haber toplam 749 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.