Şehit Ailelerinden tepki

Şehit Ailelerinden tepki
Muğla’nın Dalaman ilçesinde şehit babası Bahri Atatul’un saldırıya uğramasına tepkiler büyüyor. Muğla Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği yapılan...

Muğla’nın Dalaman ilçesinde şehit babası Bahri Atatul’un saldırıya uğramasına tepkiler büyüyor. Muğla Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği yapılan saldırıyı protesto etti.

Muğla Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneğinden yapılan açıklamada “Dalaman ilçemizin şehitlerinden Şehit J. Er Hamza Atakul’un babası Bahri Atakul amcamıza 24.09.2018 tarihinde yapılan darp olayını büyük bir üzüntü ve öfkeyle öğrenmiş bulunmaktayız.Milletimizin bugün ve gelecekte, şanlı bayrağımız altında, birlik beraberliğini sürdürerek, rahat ve huzur içerisinde yaşamını sürdürebilmesi için hayatını feda etmiş bir şehidimizin geride bıraktığı emaneti babasına karşı yapılan bu vahşi tutumu, her ne sebeple olursa olsun affedebilmemiz mümkün değildir” denildi.

Dernekten yapılan açıklamada “Darp olayını gerçekleştiren kişinin, bir siyasi partinin Dalaman İlçe Başkanı konumunda olması noktasında da; Şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkmak için çeşitli siyasi söylemlerde bulunan, cenazelerimize katılarak sloganlar atan ve parti yöneticisi olarak partilerine gönül vermiş kişileri de yönlendirme yetkisine sahip olan bu karakter yapısındaki bir kişinin, nasıl böyle makamlara getirilebildiği hususu olayın en vahim yönlerinden birisidir.  Bu konuda ilgili siyasi partinin İl Yönetimi ile Genel Merkezinin; bu olay sebebiyle camiamızın yüreğinde oluşan yangını serinletecek tutumu ve kararlılığı gösterip göstermeyeceğini, parti içinde gerekli adımları atarak kamuoyu ve camiamızın bilgilendirilmesi hususunda yapacaklarını da merakla beklemekteyiz” denildi.

Dernekten yapılan açıklamada “Şehidinin emanetine sahip çıkamayacak zihniyetteki bu kişi ile ilgili olarak şehit babamız gerekli hukuki mücadeleyi başlatmış olup, bizler de Devletimizin ilgili birimleri ile birlikte konunun takipçisi olacağımızı ifade ediyoruz. Söz konusu kişinin, bu saatten sonra özür dileme çabalarını da samimi bulmadığımızı, Dalaman gibi küçük bir ilçede siyasi parti ilçe yöneticisi olan bir kişinin, ilçedeki topu topu 15 şehit babasından birisini tanımama gibi bir durumunun olamayacağını, eğer gerçekten tanımıyorsa da o makamları boşuna işgal etmemesi gerektiğini düşünüyoruz” denildi.

Bu haber toplam 1611 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.