MUĞLA'DA YILAN HİKÂYESİNE DÖNEN “OKUL İHALESİ”

MUĞLA'DA YILAN HİKÂYESİNE DÖNEN “OKUL İHALESİ”
 HABER MÜDÜRÜ
Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) tarafından 2017 yılında anahtar teslimi ihale edilen Dalaman Şehit Mehmet Akif Sancar, Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin inşaatının kesin kabulünün 7 yıldır, okul inşaatındaki eksiklikler nedeniyle yapılamadı.

Dalaman’daki Dalaman Şehit Mehmet Akif Sancar, Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin inşaatının kesin kabulü 7 yıldır, okul inşaatındaki eksiklikler nedeniyle yapılamadı. YİKOB, inşaatın kesin kabulü yapılmayan okul inşaatı için son 4 yılda, 2 yeni ihale daha yaptı.

Sayıştay’ın raporlarında yaptıkları kesin kabul işlemleri eleştiri konusu olan, Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) tarafından 2017 yılında anahtar teslimi ihale edilen Dalaman Şehit Mehmet Akif Sancar, Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin inşaatının kesin kabulünün 7 yıldır, okul inşaatındaki eksiklikler nedeniyle yapılamadığı ortaya çıktı.

Yapılan tespitlerde, teminat süresi dolmadan okulun inşaatı ile ilgili eksiklerin tamamlatılmadığı belirlendi.

whatsapp-image-2024-05-02-at-09-16-47.jpeg

KESİN KABULÜ YAPILMAYAN OKUL İÇİN 2 YENİ İHALE YAPTILAR

YİKOB’un Geçici kabulü yapılarak eğitim-öğretime açılan ve henüz kesin kabul işlemi yapılmayan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin bahçesine 400 kişilik konferans salonu ve ek derslikler yapmak için tekrar ihaleye çıktığı ve son olarak, Dalaman’da yaşanan hortumda çatısı zarar gören ve çatısı yağmurda aktığı tespit edilen okul için üçüncü defa YİKOB çatı onarım ihalesine çıktığı da öğrenildi.

Dalaman Kaymakamı Mesut Yakuta, Geçmiş Dönem Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Karakuş ve Dalaman İlçe Milli Eğitim Müdürü Taner Şen ile birlikte Dalaman Şehit Mehmet Akif Sancar, Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni ziyaret ederek, yeni ihale edilen 400 kişilik konferans salonu ve ek dersliklerin inşaat çalışmalarıyla ilgili yetkililerden bilgi alarak, sosyal medya da paylaşım yaptıkları görüldü.
Bu arada, Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, Milli Eğitimin okul inşaatlarıyla Kesin kabul yetkisinin olmadığı, kesin kabul işlemlerinin Muğla Valiliği Yatırım ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) tarafından yapıldığı bilgisini verdiler.

whatsapp-image-2024-05-02-at-09-16-46-1.jpeg

Bu haber toplam 366 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.