Seki Barajı’nda çalışmalar hızlandı

Seki Barajı’nda çalışmalar hızlandı
Seydikemer ilçesine bağlı Boğalar ve Seki Mahallerinden ismini alan barajda çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor.Bölgenin makus tarihini değiştirecek...

Seydikemer ilçesine bağlı Boğalar ve Seki Mahallerinden ismini alan barajda çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor.Bölgenin makus tarihini değiştirecek ve yarım asırdır konuşulan proje, Ak Parti önceki dönemi Muğla Milletvekili Ali Boğa’nın yapımının gerçekleştirilmesini sağladığı projelerden olan Muğla Boğalar Seki Barajı inşaatı işinde çalışmalar süratle devam ediyor. DSİ Bölge Müdürlüğüne bağlı Muğla’nın önemli projelerinden olan Muğla Boğalar Seki Barajı İnşaatı işi kapsamında yapımı devam eden R-2 ve R3 yol çalışmaları Muğla Şube Müdürü Mehmet İskender ve teknik ekibi tarafından yerinde incelendi.

7 Yılda Amorti Edecek

Boğalar Köyü’nün doğu yakasındaki Mından Ovası’na geçişler için de yeni bir köprü yapımı gerçekleşecek. 28.08.2016 tarihine bitirilmesi planlanan Seki Barajı’nın kapalı sistem sulama etaplarının da baraj ile aynı tarihlerde bitirilmesi bekleniyor. Orman ve Su İşleri Eski Bakanı Eroğlu’nun temelini attığı Seki Barajı’nda 34bin 200 dekarlık tarım arazisinin sulanacağı Seki Ovası’nda çiftçileri heyecanlandıran 20milyon 882bin 218, 50 TL’lik projede iş makineleri dev tepelerde tesviye ve betonarme için temel kazı çalışmalarını aralıksız olarak sürdürü yor. 62 metre yüksekliğin deki barajın tamamlanma sının ardından Boğalar Köyü’nün doğu yakasındaki Mından Ovası’na geçişler yapılan köprü gerçekleşecek.

Köyü İkiye Bölecek

Başta Seki olmak üzere, Zorlar, Atlıdere yaylaları ile Kayabaş, Temel, Ceylan, Kınık Köylerine tarımsal sulamada büyük bir fayda sağlayacak olan barajda yaklaşık 23 Milyon metreküp su depolanacak. 62 metre yüksekliğe sahip olacak barajın Boğalar Köyünü ikiye böleceği belirtilirken, köylülerin ulaşım ile ilgili sorun yaşamamaları için baraj üzerine bir de köprü planlaması yer alıyor. Boğalar Mahallesinde yapımına başlanan barajın 23 Milyon metreküp suyu depolaması bekleniyor. Eşen Çayı’nın yukarı havzasını oluşturan Seki Çayı, halen çok küçük bir alanın sulama ihtiyacını giderirken, Mından Ovası’nın (yukarıova) da Seki Barajı’ndan sulanması hedefleniyor. Proje toplamda bin 200 günde tamamlanacak. DSİ 21. Bölge Müdürlüğü gözetimindeki proje, Seki mahallesinin 4 Km Kuzeyinde yapılıyor.

Bu haber toplam 900 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.