Senesi dolmayan yat limanına yeniden tamir bakım işleri yapılıyor

Senesi dolmayan yat limanına yeniden tamir bakım işleri yapılıyor
Muğla Büyükşehir Belediyesinin sezon ortasında tamamladığı ancak henüz senesi bile dolmadan kırılan dökülen Marmaris Yat Limanı tekrar elden geçiriliyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin geçtiğimiz sezon başında başlattığı 33 milyon 656 bin TL'lik Yat Limanı yenileme çalışmaları, sezon ortasına sarkan süreçte tamamlanmasının ardından kırık dökük halde olması vatandaşlar tarafından tepki çekmişti. Şimdi yat limanı parke taşı yenileme çalışmaları tekrardan başladı. Bitiş tarihi belli olmayan tamir bakım projesi bölge sakinlerini ve işletmecileri endişelenmesine sebep oluyor.

"YİNE PROGRAMSIZ BİR ÇALIŞMA"
Tekrardan aynı senaryoyu yaşamaktan korkuyoruz’ diyen bir işletmeci ‘‘ Geçen sezon buranın tamamlanmamasının çok büyük zorluğunu yaşadık. Şimdi tekrardan düzeltmeye başladılar. Evet, düzenlenmesi bizim için çok iyi ancak tekrardan aynı senaryoları yaşama düşüncesi bizleri korkutuyor.’’ dedi.
Esnaf Samet Dağarsan ise ‘‘ bu proje başından düzgün bir biçimde yapılsaydı tüm bu hezimeti yaşamak zorunda kalmazdık. Ancak düzgün ve düzenli bir şekilde yapılmadığından dolayı şimdi bu aşamaları tekrar tekrar yaşayacağız. Biz bunu istemiyoruz sürekli köstebek gibi kazılmasın memleketimiz bir kere yapılsın düzgün yapılsın. Kuralara uyulsun, öyle bir yerde motorun arabanın ne işi var otoban mı orası. Yapılması gerekenler, alınması gereken önlemler, uyulması gereken kurallar bütün halinde uygulanırsa eğer bu sıkıntıları hiçbirimiz çekmeyeceğiz" diyerek programsız çalışmaya tepki gösterdiğini dile getirdi.

Limanda her gün yürüyüş yaptığını belirten bir vatandaş ise endişelerini şu şekilde dile getirdi ‘‘Bizim başka turizm şehirlerinden ne eksiğimiz var da biz yolu bile tamamlanamayan bir şehir ile karşı karşıya geliyoruz. Ya bitmeyen yollar ya kötü durumda ama bir türlü tamir edilemeyen yollar, duvar gibi tümsekler biz neden sürekli olumsuzluklar ile karşı karşıyayız. Ben 67 yaşındayım çok il çok ilçe gezdim ama bu kadar sorun yaşanan bir ilçe daha görmedim ve maalesef ki bu kadar sorun olan yer benim memleketim’’ dedi.

Ülkemizin ve dünyanın en gözde turizm kentlerinden olan Marmaris'te ki Yat Limanı'nın sadece yerel halk için değil, aynı zamanda ulusal ve uluslararası turistler için önemli bir merkez olduğu göz önüne alındığında, yaşanan sorunların bir an önce çözülmesi büyük önem taşıyor.

Kaynak:GÜLDEMET KIZIL

Bu haber toplam 354 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.