Seydikemer Çevre İllerdeki Arıcılara Örnek Oluyor

Seydikemer Çevre İllerdeki Arıcılara Örnek Oluyor
Ülkemizde bir ilk olan “Toplu Varroa Mücadelesi Projesi” ile Muğlalı arıcılar ve Muğla’ya konaklamaya gelen tüm arıcılar, arı zararlısı olan Varroa isimli parazitle toplu mücadele gündüz saha denetimleri, akşamları ise...

Ülkemizde bir ilk olan “Toplu Varroa Mücadelesi Projesi” ile Muğlalı arıcılar ve Muğla’ya konaklamaya gelen tüm arıcılar, arı zararlısı olan Varroa isimli parazitle toplu mücadele gündüz saha denetimleri, akşamları ise gece eğitimleri ile devam ediyor.

Seydikemer İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Arıcılık Teknik Ekibinin arı zararlısı olan Varroa isimli parazitle toplu mücadelesi çevre illerdeki arıcıların da dikkatini çekti. Mücadeleyle ilgili Seydikemer İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkili birimini arayan çevre illerdeki arıcılara proje hakkında bilgiler verildi. Seydikemerdeki tüm arıcıların mücadeleye katılmış olması, mücadele öncesi yaptığımız eğitimlerin ve projeyi çok iyi anlatabilmiş olmanın göstergesidir.

Projenin Muğla ve Seydikemer adına bir gurur olarak gördüğünü belirten Maraşlı, “Yapmış olduğumuz çalışmaların her aşamasının basın yoluyla anlatılmış ve tanıtılmış olması, diğer illerdeki arıcılara bireysel değil toplu mücadelenin önemi ve uygulanabilirliği konusunda örnek oldu. Bu açıdan da mutluyuz.“ dedi.

Seydikemer Arıcılık Teknik Ekibi Çaltıözü ve Çobanlar Mahallelerindeki Arıcıların kontrollerini tamamladı. Yeni yılın ilk haftasında tüm kontrol işlemlerinin bitirilmesi için yoğun bir plan yapan Müdürlük çalışanları gündüz sahada, akşamları ise arıcılarla eğitimlerine devam etmekte.

Bu haber toplam 1430 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.