Seydikemer'e Modern Bir Meslek Lisesi: Temel Atıldı!

Seydikemer'e Modern Bir Meslek Lisesi: Temel Atıldı!
Muğla'nın Seydikemer ilçesinde "Devlet Yatırım Programı" kapsamında 50 milyon TL bütçeyle yapılacak olan Seydikemer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin temeli törenle atıldı. Törene Muğla Valisi İdris Akbıyık, AK Parti Muğla Milletvekilleri, Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker, Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aydın Ayaydın, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Muğla Valisi İdris Akbıyık, eğitime ve öğretime yapılan yatırımın birinci öncelikleri olduğunu vurguladı. Akbıyık, "Sayın Cumhurbaşkanımızın imkanlarıyla eğitim kalitesinin yükseltilmesi, günümüz imkanlarıyla birlikte çok daha ileri boyuta getirilmiştir. Son zamanlarda gerek hayırseverlerin gerekse devletimizin sağlamış olduğu yardımlarla birçok okul açılmış veya yenilenmiştir.

Muğla'mızda okullarımızın kalitesini her geçen gün biraz daha ileri götürmekteyiz ve eğitim kalitesini arttırmaktayız. Eğitim şehri olan Muğla'mızda 98 derslik eğitime hazır hale gelmiştir. 2024 yılında ise 24 projemizi de bitirmeye yönelik çalışmalarımız olacak. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı geleceğe hazırlamak için ne gerekiyorsa yapıyoruz." dedi.

Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay ise "Meslek lisemizin Seydikemer'e hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. 2024 yılında okulumuzun çağın gerekliliği çerçevesince öğrencilerimize kavuşturacağız. Yarınlarımıza bırakacağımız en önemli yatırım eğitimdir. Çocuklarımızı ne kadar iyi eğitebilirsek yarınlarımızda o kadar güçlü olacaktır." diye konuştu.

4 Katlı Modern Bir Bina:

Bodrum, zemin ve 2 kat olmak üzere toplam 4 kattan oluşacak olan okulda 16 sınıf, fizik, kimya ve biyoloji laboratuvarları, 80 kişilik çok amaçlı salon, spor salonu, kütüphane, bilgisayar atölyesi, görsel sanatlar atölyesi, müzik atölyesi, idari birim odaları, öğretmenler odası, zümre odası, kantin, arşiv ve teknik mahaller yer alacak.

Bölgenin Kalifiye Eleman İhtiyacına Çözüm:

Okulun tamamlanmasıyla birlikte Seydikemer'in kalifiye eleman ihtiyacının önemli bir kısmının karşılanması bekleniyor. Ayrıca okul, eğitim ve öğretimde modern bir ortam sunarak öğrencilerin mesleki becerilerini geliştirmelerine katkıda bulunacak ve Seydikemer'in eğitim altyapısını güçlendirecek.

Törende Yapılan Konuşmalardan:

Muğla Valisi İdris Akbıyık: "Eğitime ve öğretime yapılan yatırım bizim birinci önceliğimizdir. Bu durum uzun vadeli bir yatırımdır."

Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay: "Meslek lisemizin Seydikemer'e hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. 2024 yılında okulumuzun çağın gerekliliği çerçevesince öğrencilerimize kavuşturacağız."

AK Parti Muğla Milletvekilleri: "Seydikemer'e modern bir meslek lisesi kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Bu okul, ilçemizin eğitim altyapısına önemli bir katkı sağlayacak."
Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker: "Seydikemer'e kazandırılan bu modern meslek lisesinin ilçemize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum."

Seydikemer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin temeli atılması, Seydikemer ve Muğla için önemli bir gelişme. Bu okulun bölgenin eğitim altyapısını güçlendirmesi ve kalifiye eleman eksikliğini gidermesi bekleniyor.

Kaynak:İHA

Bu haber toplam 55 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.