SONDAKİKA! T-Shirt krizi aşılamadı! Süper Kupa iptal

SONDAKİKA! T-Shirt krizi aşılamadı! Süper Kupa iptal
Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan'da bu akşam oynanacak olan maç öncesi "İstiklal Marşı" ve "Atatürk pankartı" krizi yaşandı. Krizin ardından Galatasaray yönetimi futbolculara maçın oynanmayacağını söyledi.

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bu akşam oynanacak olan Turkcell Süper Kupa maçı öncesi Suudi yetkililer, "Kral'ın adına konuşuyoruz" diyerek Galatasaray ile Fenerbahçe'ye; Atatürk posteri, 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' pankartı, Atatürk tişörtü ve İstiklal Marşı'nın okunmaması konusunda yasak konulduğunu belirtti.

İki kulübün de durumdan rahatsız olmasının ardından Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Bakan Aşkın Osman Bak ve TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile durum değerlendirmesi ve toplantı yapmak üzere Büyükekşi'nin bulunduğu otele gitti.

TRT Spor, Galatasaraylı futbolculara maçın oynanmayacağının tebliğ edildiğinin bildirildiğini iddia etti.

GALATASARAY: ATATÜRK TİŞÖRTLERİYLE ISINMAYA ÇIKMAZSAK MAÇA ÇIKMAYACAĞIZ

TRT Spor'un haberine göre, Galatasaray'ın kamp yaptığı otele geri döndüğünü ve sarı kırmızılıların Atatürk tişörtleriyle ısınmaya çıkılmasına izin verilmezse maça çıkmayacağı öne sürüldü.

ALİ KOÇ: PANKART KABUL EDİLMEDİ

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Suudi Arabistan'da bu akşam oynanacak Süper Kupa maçı öncesi açıklamalarda bulundu. Koç, Galatasaray derbisine çıkmak istedikleri pankartın kabul edilmediğini belirtti. Mustafa Kemal Atatürk'ün “Yurtta sulh, cihanda sulh" pankartıyla maça çıkmak istediklerini ifade eden Koç, "Sanıyorum otoriteler tarafından henüz kabul edilmedi. Tam belli değil, duruma göre bakacağız" dedi.

TFF: KARŞILAŞMA İSTİKLAL MARŞI İLE BAŞLAYACAK

Konuya ilişkin Türkiye Futbol Federasyonu ise yaptığı açıklamada "Süper Kupa Maçı Türk Bayrağımız huzurunda, 100. Yıl Kutlama Etkinlikleriyle, Şehitlerimiz için saygı duruşuyla ve sanatçı Norm Ender’in okuyacağı İstiklal Marşımız ile başlayacaktır." denildi.

İLETİŞİM BAŞKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

Pankart krizine ilişkin İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden açıklama geldi. Süper Kupa maçı öncesinde sahada Türk bayrağı, her iki kulübün bayrakları ve Turkcell Süper Kupa bayrağı açılacağı belirtilen açıklamada, ışık şovları ile açılış seremonisi ve şehitler için gerçekleştirilecek 1 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunacağı kaydedildi.

İlgili Haberler
Bu haber toplam 914 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.