“Tarım Ve Çocuklar Geleceğimiz”

“Tarım Ve Çocuklar Geleceğimiz”
Seydikemer Tarım ve Orman Müdürlüğünce gelir getirici alternatif tarım ürünlerinin yaygınlaştırılması amacıyla kurulan demonstrasyon bahçelerine 7’den 70’e tüm aile bireyleri sahip çıkıyor.Muğla Valisi Esengül Civelek’in...

Seydikemer Tarım ve Orman Müdürlüğünce gelir getirici alternatif tarım ürünlerinin yaygınlaştırılması amacıyla kurulan demonstrasyon bahçelerine 7’den 70’e tüm aile bireyleri sahip çıkıyor.

Muğla Valisi Esengül Civelek’in destekleriyle Seydikemer İlçesinde de; Ortaköy, Kayadibi, İzzettin ve Kıncılar Mahallerinde birer, Gölbent’te iki, Girmeler’de dört olmak üzere on çiftçiye yaklaşık birer dekarlık çilek tesisi yapıldı.Demonstrasyon tesisleri İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik elemanlarının teknik desteği ve çiftçilerin yoğun gayretleri ve sahiplenmeleriyle ile yüzleri güldürmeye başladı. Bu projelerle üreticilerin çilek kültürüne olan ilgisi geliştirilerek, ürün çeşitliliği ve gelir artışı hedeflendi.

Konu hakkında verilen bilgide, “Dünya her geçen gün gelişiyor. Bu durum tarım sektöründe de aynı şekilde baş döndürücü bir hızla devam ediyor. Ortada bir gerçek var ki tarım sektörü hiçbir zaman güncelliğini ve önemini yitirmeyecektir. Bu durumda çiftçimizde sürekli kendini yenilemelidir. Gerek ulusal gerekse uluslararası arenada rekabet edebilmenin ilk şartı budur. Biz de çiftçilerimizin bu işi daha profesyonelce yapmalarını sağlamak amacıyla her zaman en yakınındaki kişileriz. Her türlü desteği vermeye her zaman hazırız” dedi.

Bu haber toplam 1682 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.