Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği Kılavuzu’nda yapılan düzenleme ile tost, pide ve sandviç gibi ürünlerin isimlendirilmesinde yeni kurallar getirildi.

Memurlar.net'in haberine göre Gıda Bülteni’nde paylaşılan bilgilere göre, içeriğinde kaşar peyniri yerine eritme peyniri bulunan ürünler artık "kaşarlı" ifadesiyle satılamayacak. Örneğin, bu ürünler bundan böyle “eritme peynirli pide” ya da “eritme peynirli sandviç” olarak adlandırılacak.

Otomobil İle Motosiklet Çarpıştı: 2 Yaralı Otomobil İle Motosiklet Çarpıştı: 2 Yaralı

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın bu adımı, tüketicinin yanıltılmasını önlemeyi ve gıda ürünlerinin içeriği hakkında daha doğru bilgilendirme yapılmasını amaçlıyor.

Yer Fıstıklı Baklavalara da Yeni Etiket Etiketleme düzenlemesindeki bir diğer değişiklik ise baklavalarla ilgili oldu. Antep fıstığı yerine yer fıstığı kullanılan ürünler, artık “fıstıklı baklava” ismiyle değil, “yer fıstıklı baklava” şeklinde etiketlenerek satışa sunulacak. Bu sayede tüketiciler ürün içeriği hakkında daha net bilgiye sahip olabilecek.

Kaynak: MEMURLAR.NET