Tüm Yerel Sen Muğla Şubesi: “Yaşasın 8 Mart, yaşasın kadın mücadelesi”

Tüm Yerel Sen Muğla Şubesi: “Yaşasın 8 Mart, yaşasın kadın mücadelesi”
Tüm Yerel Sen Muğla Şubesi 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Tüm Yerel-Sen olarak; 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü yaratanları unutmuyor, kadınların; sesi, sözü ve iradesi Cumhuriyet’ten, laiklikten, özgürlükten, eşitlikten ve emekten yana olacağımızı bir kez daha ifade ediyoruz” denildi.

Tüm Yerel Sen Muğla Şubesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Tüm Yerel Sen Muğla Şubesi mesajında şu ifadelere yer verdi:

“8 Mart, Türkiye’nin ve dünyanın her yerinde kadın-erkek eşitsizliklerine karşı mücadele verenlerin günüdür.

Ülkemizde, kadına yönelik şiddet, kadın emeği sömürüsü, kadın bedeni sömürüsü, kadın yoksulluğu, kadın işsizliği, çocuk gelinler ve okula gönderilmeyen kız çocukları, tacizciyi, tecavüzcüyü, saldırganı koruyup kollayan hukuk sistemi, kadının özgürleşmesi önünde en büyük engeller olarak durmaktadır.

Siyasal iktidar, toplumu dini referanslarla denetim altına almaktadır. Kadınları, cemaat ve tarikatların direktifleriyle yönetmeye çalışmaktadır.

Kadına yönelik erkek şiddetinin önlenmesi noktasında kadınlar için hayati öneme sahip olan İstanbul Sözleşmesi, önce gerici ve erkek egemen anlayışın hedefine girdi. Sonra da ne yazık ki Türkiye Cumhuriyeti, Cumhurbaşkanı Kararıyla İstanbul Sözleşmesi'nden çekildi.

Cumhuriyet’in ilanı sonrası, Atatürk’ün çağdaş öngörüsü; toplumda her alandaki yeniliklere paralel olarak, kadınların sosyal, siyasi ve hukuk alanında yer almalarının önü açılmıştır.

Mustafa Kemal Atatürk'ün “Şunu anlamak lazımdır ki dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir” sözünü mücadelemizde rehber edineceğiz ve nasıl ki yaşamın yarısı kadınlarsa, mücadelenin ön saflarında yine biz olacağız.

Kadına yönelik şiddete karşı hukuki bir kazanım olan İstanbul Sözleşmesi`nden çıkılmasını kabul etmiyoruz.

İktidarın gerici ve cinsiyetçi politikaları, eğitim sistemi ve laiklik, aydınlanma ve özgürlük karşıtı adımlarına dönük saldırıları kabul etmiyoruz.

Emek örgütü olarak tüm kadınların taleplerini gerçekleştirmek için ses olmaya devam edeceğiz;

İstanbul Sözleşmesi yeniden imzalanmalı ve 6284 sayılı yasa etkin bir şekilde uygulanmalıdır.

Çalışma hayatında kadına yönelik her türlü ayrımcılık terk edilmeli, güvenceli ve insan onuruna yaraşır işler yaratılmalıdır.

Tüm Yerel-Sen olarak; 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü yaratanları unutmuyor, kadınların; sesi, sözü ve iradesi Cumhuriyet’ten, laiklikten, özgürlükten, eşitlikten ve emekten yana olacağımızı bir kez daha ifade ediyoruz.”

Kaynak:HABER MERKEZİ

Bu haber toplam 17 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.