TÜM YEREL-SEN’DEN AKBELEN’E DESTEK

TÜM YEREL-SEN’DEN AKBELEN’E DESTEK
Tüm Yerel Yönetim Çalışanları Sendikası, Muğla’nın Milas ilçesinde bulunan Akbelen Ormanı’nda vatandaşlara destek olmak için Akbelen’e geldi.

Muğla’da maden sahasının genişletilmesi gerekçesi ile ağaçların kesildiği Akbelen Ormanı’na giden Tüm Yerel Yönetim Çalışanları Sendikası basın açıklamasına düzenledi.

Basın açıklamasına Genel Başkan Mücahit Dede MYK Üyeleri Devrim Onur Erdağ, Müsamettin Topuzoğlu, Volkan Özdemir, Muğla Şube Başkanı Yücel Kılınç ve Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

“Muğla-Akbelen’de gerçekleşen doğa katliamına hayır demek ve ormanları yok olmasın diye 2 yıldır direnen İkizköylüler ile dayanışmak için Akbelen’deyiz” açıklamasında bulunan Tüm Yerel Yönetim Çalışanları Sendikası, “Muğla Milas Akbelen Ormanı'na Limak Holding’e ait Yeniköy-Kemerköy Enerji tarafından açılmak istenen kömür ocağına karşı bölge halkının direnişini selamlıyoruz. Bu ormanlar hepimizin, ormanlarımıza sahip çıkmak da hepimizin sorumluluğudur. Biz burada Akbelen halkının yanında olacağız. Mücadelede birlikteyiz, köyümüze de ormanımıza da sahip çıkacağız. Doğa katliamına, Ranta, Talana dur demek için Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu bileşenleri olarak Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilleri ve üyelerimizle birlikte yurttaşlarımızın sesine ses olmak için Akbelen'deyiz. Köy halkının direnişi sürüyor. Hukuksuzluğun karşısında köylülerimizin yanında mücadele etmeye devam ediyoruz” dedi.

Kaynak:ANADOLU AJANSI

Bu haber toplam 900 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.