Uraloğlu, bu başarıyı, Türkiye'nin hava ulaşımında ulaştığı seviyenin göstergesi olarak yorumlarken, yeni uçuş ekleyen ülkeler sıralamasında da Türkiye’nin önemli bir konumda olduğunu ifade etti. Günlük ortalama 196 yeni uçuşla Türkiye, Avrupa genelinde bu alanda dördüncü sıraya yerleşti.

Kargo Trafiğinde de Öne Çıktı

Kene Yine Can Aldı: Bir Kişi Daha Hayatını Kaybetti
Kene Yine Can Aldı: Bir Kişi Daha Hayatını Kaybetti
İçeriği Görüntüle

İstanbul Havalimanı’nın sadece yolcu trafiğinde değil, kargo uçuşlarında da öne çıktığını vurgulayan Bakan Uraloğlu, “Nisan ayında günlük ortalama 38,1 kargo kalkışı ile İstanbul Havalimanı, Avrupa’da en yoğun kargo trafiğine sahip 4. havalimanı oldu. Bu veriler, Türkiye’nin hava kargo taşımacılığında bölgesel bir merkez haline geldiğini kanıtlıyor,” ifadelerini kullandı.

İç Hatlarda Türkiye Avrupa İkincisi

Uraloğlu, iç hat uçuşlarına dair verileri de paylaşarak, Türkiye'nin bu alanda da güçlü bir performans sergilediğini dile getirdi. Günlük ortalama 869 iç hat uçuşuyla Türkiye, Fransa’nın ardından Avrupa’da ikinci sırada yer aldı. Fransa’nın günlük ortalama 975 uçuş gerçekleştirdiği, İtalya’nın ise 854 uçuşla üçüncü olduğu belirtildi.

Sabiha Gökçen ve Antalya da İlk 10’da

Düşük maliyetli havayollarının uçuşlarında Türkiye'nin önemli bir paya sahip olduğunu ifade eden Uraloğlu, Sabiha Gökçen Havalimanı'nın günlük ortalama 219,8 kalkışla Avrupa’da 5. sırada, Antalya Havalimanı'nın ise 179,3 kalkışla 10. sırada yer aldığını açıkladı.

Yeni uçuş sayılarındaki artışa da dikkat çeken Bakan Uraloğlu, “2025 Nisan ayında günlük ortalama 196 yeni uçuşla Türkiye, Avrupa’da en fazla yeni uçuş ekleyen ülkeler arasında 4. sıraya yerleşti. Bu gelişmeler, Türkiye’nin hava ulaşımındaki büyümesini kararlılıkla sürdürdüğünü göstermektedir” dedi.

Muhabir: BERİL BAŞ