Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından 1 yıl içinde Kabahatler Kanununda 306 işlem yapılarak 9 Milyon 764.431 TL ceza kesildi.

Whatsapp Image 2025 07 03 At 11.44.13 (1)

Hayalini Denizde Gerçekleştirdi: Tekne Tekstilinde Kadın Eli
Hayalini Denizde Gerçekleştirdi: Tekne Tekstilinde Kadın Eli
İçeriği Görüntüle

Muğla’nın Menteşe İlçesinin Düğerek Mahallesinde yol kenarlarına Muğla Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı tarafından asılan “Moloz ve Çöp” dökmeyin uyarılarına rağmen yol kenarları ve mahallede bazı noktalar adeta çöplüğe dönmüş durumda.
Son dönemde Menteşe İlçesinin gözde mahallerinden birisi haline gelen yaklaşık 5 bin kişinin yaşadığı Düğerek Mahallesinde yol boyunca yer alan çöpler, molozlar ve hafriyat atıkları mahallede yaşayan vatandaşların tepkisine neden oluyor.

Whatsapp Image 2025 07 03 At 11.44.12
Muhabirimiz Kenan Gürbüz, Muğla Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı tarafından asılan “Moloz ve Çöp” dökmeyin uyarılarına rağmen yol kenarları ve mahallede bazı noktalar adeta çöplüğe dönmüş durumda olduğunu görüntüledi, yol boyunca rastgele atılan çöplerin arasından tuvalet klozetleri, koltuklar ve mutfak eşyaları, pet şişeler ve yangın riski taşıyan onlarca cam şişe var. Mahallenin bazı noktalarında ise vatandaşların çöplerin arasına hayvanlarını beslemek için kümes benzeri yapılar yaptığı gözlendi.

Whatsapp Image 2025 07 03 At 11.44.02
Kaçak Dökümlere Göz Açtırılmıyor
Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, yaşanabilir çevrenin sağlanması ve korunması adına yapılan hafriyat denetim çalışmalarını, drone ve hafriyat araçları uydu takip sistemi ile il genelinde 7 gün 24 saat gerçekleştiriyor. Drone kullanma ehliyeti bulunan Büyükşehir personeli ile kaçak hafriyat dökümü alanlarını kontrol eden Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, şüpheli durumlarda gördüğü kamyonlara anında müdahale ediyor.
Çevre kirliliğinin önüne geçmek için il genelinde rutin olarak denetimler yapan Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, uygunsuz yerlere çöp, moloz, inşaat atıkları atarak çevreyi kirleten şahıslara cezai işlem uyguluyor.

Whatsapp Image 2025 07 03 At 11.44.08
Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından 1 yıl içinde Kabahatler Kanununda 306 işlem yapılarak 9 Milyon 764.431 TL ceza kesildi.

Muhabir: KENAN GÜRBÜZ