UYKULARI KAÇIRAN BORÇ

UYKULARI KAÇIRAN BORÇ
Büyükşehir Yasası'nın ardından yüklenen borçların altından kalkamayan Milas Belediyesi, çareyi zeytinlik alanları satmakta buldu. Büyükşehir Yasası'yla...

Büyükşehir Yasası'nın ardından yüklenen borçların altından kalkamayan Milas Belediyesi, çareyi zeytinlik alanları satmakta buldu. Büyükşehir Yasası'yla kapatılan Ören belde belediyesinden kalan borçlarla ekonomik olarak zora düşen kalan Milas Belediyesi, çareyi bazı taşınmazları satmakta buldu. Milas Belediyesi, 64 zeytinlik alan satacak. Toplam 9 bin dönüm ve 64 parçadan oluşan arazilerin satışından 35 milyon lira elde edilecek. Kapatılan Ören Belediyesi sınırları içinde bulunan Kemerköy Termik Santrali'nin emlak vergilerinin usulsüz alındığı iddiasıyla açtığı davada Danıştay'ın, Milas Belediyesi'nden yasal faiziyle 10.5 milyon lirayı bulan verginin geri ödenmesini istemesi üzerine Türkiye'nin en borçlu belediyeleri arasında üst sıralara yükselen Milas Belediyesi, borç yükünün artması ve hizmet veremez hale gelmesi üzerine çareyi mahalle statüsüne geçen yerlerdeki arazileri satmakta buldu. Milas Belediyesi, yaklaşık 35 milyon liralık zeytinlik araziyi satarak hem borçlarını ödemeyi hem de hizmet etmeyi hedefliyor.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat  “Belediyenin maddi durumu pek iç açıcı değil. 2 aydır taşeron ve kadrolu çalışanlara para ödeyemiyoruz. Yakında kırsal mahallelerde bulunan zeytinlik vasıflı arazilerin satışını mart sonunda, 22 Nisan’da ise arsa satışı gerçekleştireceğiz. İsteğimiz bu satışlarla beraber içinde bulunduğumuz maddi sıkıntıyı bir nebze hafifletmek. Yoksa hizmet veremeyeceğiz. İstek çok, sermaye yok. Eğer satışlar istediğimiz gibi gitmezse, belediyenin kapısını kilit vurup gidemeyiz. Ekstra çareler üretmeye çalışıyoruz. Belediyenin borçları sürekli aklımda, borçları düşünmekten uyuyamıyorum. Bu çıkmazdan bir an önce çıkmamız lazım.”

Tokat, Mart ayı belediye meclisinde onay alarak geçen İller Bankası’ndan 7 milyon liralık kredi talebinin reddedildiğini ifade ederek şunları kaydetti: “İller Bankası’ndan 7 milyon lira kredi talebinde bulunduk. Fakat bu talep reddedildi. Büyükşehir yasasıyla beraber biliyorsunuz, mahallelerden verdi alamıyoruz. Bu muafiyet 2019 yılında kalkacak. O zamana kadar bu değirmeni döndürmeliyiz. Kredi talebi için şimdi özel bankalarla görüşmeye başladık” dedi.

MUSTAFA İNCİ

Bu haber toplam 1967 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.