Vali Civelek Kadın Çiftçilerle buluştu

Vali Civelek Kadın Çiftçilerle buluştu
Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Projesi kapsamında Samsun’un Çarşamba İlçesinden ilimize gelen 44 kadın çiftçi, Muğla Valisi Esengül...

Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Projesi kapsamında Samsun’un Çarşamba İlçesinden ilimize gelen 44 kadın çiftçi, Muğla Valisi Esengül Civelek ile bir araya geldi.

Proje ile kırsal alanda kadınlara yönelik sürdürülebilir iş olanaklarının yaratılması ve mevcut istihdam olanaklarının korunması amaçlanmıştır.

Menteşe Yenice Mahallesi İlkokulunda yapılan programa Vali Esengül Civelek, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ş. Fırat Erkal, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İlyas Sarıyerli, projeden yararlanan çiftçiler ile Samsun ilinden gelen çiftçiler katıldı.

Kadın çiftçilerle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Civelek, “Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüzce düzenlenen tarımda kadın girişimcilerin güçlendirilmesi projesi kapsamındaki eğitim programlarına katılan projelerini yaşama geçiren siz değerli kadın çiftçilerimizi en içten duygularla da tebrik ediyorum” dedi.

Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Projesi eğitim programlarının önemli bir fırsat olduğunu belirten Vali Civelek, “Bu eğitim programlarıyla gücünüzün farkına varacaksınız. İçinizde var olan girişimcilik ruhu açığa çıkacak. Yapmak istediğiniz iş ile ilgili olarak yürekleneceksiniz. Diğer yandan da eğitim programlarında öğrenmiş olduğunuz bilgilerle daha etkili daha verimli hatta maksimum verim sağlayabilecek faaliyetler gerçekleştireceksiniz” diye konuştu.

Vali Civelek, “Aile içinde kadının rolünü güçlendiren, sosyo ekonomik yönden gelişmelerine katkı sağlayan bu eğitim programlarını aile refahımız ve toplumsal refahımız dolayısıyla ülke kalkınmasına kadınlarımızın katılımı anlamında fevkalade önemsiyoruz. Kadının elinin değdiği her yerde bereket vardır. Sizlere bereketli, sağlıklı, mutlu bir yaşam diliyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

Bu haber toplam 641 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.