Validen sergi açılışı

Validen sergi açılışı
Muğla Valisi Amir Çiçek, Seydikemer Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu 2016-2017 eğitim-öğretim yılı el sanatları kursları yılsonu sergisinin...

Muğla Valisi Amir Çiçek, Seydikemer Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu 2016-2017 eğitim-öğretim yılı el sanatları kursları yılsonu sergisinin açılışına katıldı.

Açılışta Vali Amir Çiçek ve eşi Hülya Çiçek Hanımefendinin yanı sıra, Seydikemer Kaymakam vekili, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Numan Öksüz, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, okul yöneticileri, öğretmenler, usta öğreticiler, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş yer aldı.

Halk eğitimine ayrı bir önem verildiğini belirten Vali Çiçek “Ülkemizin daha güçlü olabilmesi için daha çok çalışmalı daha çok üretmeliyiz. Ülkemizin gücüne güç katmalıyız” dedi.

Devletin her türlü imkânını vatandaşı için seferber ettiğini vurgulayan Vali Çiçek “Vatandaşımızın hizmetkârıyız vatandaşımıza en iyi hizmeti sunmak için varız” diye konuştu. Ayrıca düzenlenen kurslara talebin çok olması sebebiyle önümüzdeki yıl kurs sayısının arttırılacağının ve İş-Kur destekli kursların açılacağının müjdesini veren Vali Çiçek, kurslara katılan kadınlara teşekkür etti.

Seydikemer Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Güven Yiğit yaptığı konuşmada, 2016-2017 eğitim öğretim yılında halk eğitim merkezi bünyesinde açılan Aşçı Çırağı, Model Uçak, Guaj Boya Resim, Aile Eğitim, Kasnak Sallayarak Makine Nakışları, Seydiler Kilimi, Çanta Bebek Dikimi, Fantazi Yaka Çiçeği yapımı, Kadın Elbise Dikimi, Rölyef Sanatı, Halk Oyunu, olmak üzere 171 kurs açıldığını, bu kurslara 1843 kadın, 2243 erkek olmak üzere 4086 kursiyerin eğitim aldığını söyledi.

Konuşmaların ardından Vali Çiçek, sergiyi gezerek, kursiyerlerden yaptıkları el sanatları hakkında bilgi aldı.

Bu haber toplam 756 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.