Vatandaşın Tünel isyanı

Vatandaşın Tünel isyanı
Göcek Tüneli'nin faaliyetede geçmesiyle atıl kalan yol, yakın zamanda iyileştirildi. Yaklaşık 900 metrelik tüneli kullananlar, son yapılan zamla motosiklet...

Göcek Tüneli'nin faaliyetede geçmesiyle atıl kalan yol, yakın zamanda iyileştirildi. Yaklaşık 900 metrelik tüneli kullananlar, son yapılan zamla motosiklet için 2, tomobil için 4.5, kamyonet için 6, kamyon için 7, TIR 13 lira ücret ödemek durumunda kalıyor. Güzergahı sürekli kullananlar, eski yolun iyileştirilmesiyle tüneli kullanmamaya başladı.

Günde yüzlerce araç sahibi Göcek Rapması'nı kullanarak 9 ile 26 lira arasında kâr sağlıyor. Göcek Rampası'nı kullanarak yaklaşık 800 metre rakımdan karşı tarafa ulaşan sürücüler, hem gişelerde beklemek zorunda kalmadıklarını hem de ücret ödemediklerini belirterek, "Yolun iyileştirilmesi sevindirici oldu. İşimiz çok acil değilse tüneli kullanmıyoruz. Tünel ile yol arasında 14 kilometrelik zaman farkı var ama, yine de yolu kullanmak daha kârlı. Günde birden fazla bu güzergahı kullanmak zorunda olanlar 40 - 50 lira ücret ödemek zorunda kalıyordu. artık daha çok yolu kullanıyoruz" dedi.

Dalaman ile Fethiye'nin Göcek Beldesi arasındaki tünel Eylül 2006'da faaliyete geçti. Türkiye'deki 172 tünel içinde tek paralı tünel olan 926 metrelik Göcek Tüneli, ücretleriyle çoğu zaman tepkilere sebep oluyor. yap işlet devret modeliyle işletilen tünelin hemen yanında Karayolları tarafından yaptırılan tünelin ise bu yıl faaliyete geçmesi bekleniyor. Yeni tünel faaliyete geçtiğinde her iki tünel de tek yön ve ücretsiz olacak. Sürücüler böylece sadece tek geçiş için ücret ödeyecek.

Bu haber toplam 2115 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.