Stratonikeia’da Cumhuriyet’in 103. Yılı Sanat ve Tarihle Kutlanacak
Muğla’nın Yatağan ilçesinde bulunan Stratonikeia Antik Kenti’nde, Cumhuriyet’in 103’üncü kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında bugün kültür, sanat, bilim ve müzik buluşması yaşanacak. Tarihi dokusuyla dikkat çeken antik kentte düzenlenecek program, geçmişin izlerini günümüze taşıyarak Cumhuriyet coşkusunu kültürel mirasla bir araya getirecek.
BUGÜN SAAT 15.00’TE BAŞLAYACAK
“Stratonikeia’da Taşın Hafızası” temasıyla hazırlanan etkinlik, 30 Ekim 2026 Cuma günü saat 15.00’te başlayacak. Onur konuğu Tamer Levent’in katılımıyla gerçekleştirilecek programın açılışının ardından akademik konuşmalara geçilecek.
Saat 15.15’te başlayacak akademik bölümde, Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Stratonikeia ile Lagina Antik Kutsal Alanı Kazı Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi akademisyenleri Doç. Dr. Cenk Berkant ve Öğr. Gör. Berna Cengiz Sevinç yer alacak.
SERGİ VE MÜZİK DİNLETİSİYLE DEVAM EDECEK
Program kapsamında saat 16.00’da “Sanata Evet” sergisinin açılışı yapılacak. Etkinlik, saat 16.10’da gerçekleştirilecek müzik dinletisiyle devam edecek.
Cumhuriyet’in ışığında kültürel mirasın korunması ve gelecek kuşaklara aktarılmasına dikkat çekilecek etkinliğe tüm vatandaşlar davet edildi.

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.