Yatağan’da Eski Belediye Binası Okçuluk Merkezine Dönüştürülüyor
13
Muğla’nın Yatağan ilçesinde, Bencik Mahallesi’ndeki eski belde belediye binasının okçuluk takımı için kullanılacak müze konseptli bir merkeze dönüştürülmesi projesinde çalışmalar sürüyor.
Yatağan Belediyesi ile Muğla Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde yürütülen proje kapsamında yeniden düzenlenen binada, Muğla Büyükşehir Belediyesi Okçuluk Takımı’nın kazandığı kupa ve madalyaların sergilenmesi planlanıyor.
Merkezde ayrıca sporcuların konaklamasına yönelik alanların yanı sıra ekipman tamiratı ve idari işlemlerin gerçekleştirilebileceği bölümler de yer alacak.
Yatağan Belediye Başkanı Mesut Günay, beraberindeki Bencik Mahalle Muhtarı Dursel Güren ile birlikte tesiste incelemelerde bulunarak çalışmalardaki son durumu yerinde değerlendirdi.
23
Günay: “Çalışmalarda sona yaklaşıldı”
İncelemelerin ardından açıklama yapan Yatağan Belediye Başkanı Mesut Günay, merkezin Bencik Mahallesi’ndeki eski belde belediye binasının yeniden düzenlenmesiyle oluşturulduğunu belirtti.
Günay, tesiste okçuların elde ettiği başarıların sergileneceğini ve sporcuların konaklama ihtiyaçlarının karşılanacağını ifade ederek, merkezin tamamlanmasıyla birlikte kupa ve madalyaların burada sergileneceğini söyledi.
Okçuluk takımının elde ettiği derecelere de değinen Günay, genç sporcuların Yatağan’ı farklı organizasyonlarda temsil etmeye devam ettiğini belirtti.
Günay, projenin hayata geçirilmesinde katkıları bulunan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Genel Sekreter Tayfun Yılmaz ve ilgili daire başkanlarına teşekkür etti.
33
Muhtar Güren’den teşekkür
Bencik Mahalle Muhtarı Dursel Güren ise mahalleden çıkan okçuların elde ettiği ulusal ve uluslararası başarıların kendileri için gurur kaynağı olduğunu söyledi.
Eski belde belediye binasının gençlerin kullanımına yönelik bir merkeze dönüştürülmesinden memnuniyet duyduklarını belirten Güren, projenin hayata geçirilmesinde Yatağan Belediye Başkanı Mesut Günay ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın katkılarının bulunduğunu ifade etti.
Güren, merkezin mahalleye kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.