YATAĞAN’DA YAZ KUR’AN KURSLARI AŞURE İKRAMIYLA SON BULDU

YATAĞAN’DA YAZ KUR’AN KURSLARI AŞURE İKRAMIYLA SON BULDU
Yatağan İlçe Müftülüğünce, Merkez Aşağı Camii bahçesinde Yaz Kur'an Kursları Kapanış Programı ve Aşure ikramı etkinliği gerçekleştirildi.

Programa; Kaymakam Mustafa Emre Kılıç, Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, Başkan Yardımcısı İsmail Kaya İl Müftüsü Yaşar Çapçı, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, din görevlilerive vatandaşlar katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Durmuş Ali Çetmi,"Bu yıl İlçe genelinde Müftülüğümüze bağlı 70'e yakın cami ve Kur'an kursu ile Halk Eğitim Merkezimizin açtığı 10 Kursta yaklaşık 1500 öğrenci kurslarımıza katılım sağladı. 6 haftalık dönemde Yaz Kur’an kurslarımıza gelen çocuklarımız da bu zaman diliminde değerli Din Gönüllüsü hocalarımızın refakatinde Kur’an-ı Kerimi, dini bilgileri öğrendiler. Siyer-i Nebiyi, Peygamberimizin hayatını, İslam’ın güzel ahlakını öğrendiler. Ben bu güzel hasletlerin kazandırılması konusunda gösterdikleri çabadan dolayı din görevlilerimize, evlatlarını bizlere emanet eden velilerimize ve tüm kursiyer öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca bu programa teşrif eden herkese canı gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

“ALLAH’IN KELAMINI ÖĞRENDİNİZ. SİZLERİ TEBRİK EDİYORUM”

Yaz Kur’an kursu öğrencileri tarafından gerçekleştirilen ilahi dinletisinden sonra konuşma yapan İl Müftüsü Yaşar Çapçı ise şunları söyledi:

"Yaz Kur'an kurslarında emeği geçen hocalarımıza öncelikle şükranlarımı sunuyorum. Bugün İlçe Müftülüğümüz organizesinde hem Yaz Kur'an kurslarının kapanışını hem de Muharrem Ayı olması dolayısı ile Aşure etkinliğini bir arada gerçekleştiriyoruz. Öncelikle emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Değerli öğrenciler, yazın sıcağı altında gezmeyi, dolaşmayı tercih etmeyip Kur’an-ı Kerim öğrenmeyi tercih ettiniz ve camilerimize koştunuz. Allah’ın kelamını öğrendiniz. Sizleri tebrik ediyorum. Minik yavrularımızı Kur'an kurslarımıza gönderen anne babalarına ve onlara emek veren din görevlilerimize teşekkür ediyorum. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın gözlerinden öpüyorum. Rabbim, vatanımıza ve milletimize hayırlı evlatlar olabilmelerini nasip etsin.”

Program, İl Müftüsü Yaşar Çapçı’nı yaptığı duanın adından aşure ikramı ile sona erdi.

HABER: SERDAL KAYHAN

Bu haber toplam 488 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.