YATAĞAN’DAGENÇ PSİKOLOG İREM DİLİ KENDİ İŞ YERİNİ AÇTI

YATAĞAN’DAGENÇ PSİKOLOG İREM DİLİ KENDİ İŞ YERİNİ AÇTI
Muğla’nın Yatağan ilçesinde, genç psikolog İrem Dili kendi işyerini düzenlenen görkemli törenle açtı.

Yatağan Cumhuriyet Mahallesi 155 sokak no 18/4’te yapılan açılışa, Yatağan Kaymakamı Mustafa Emre Kılıç, Belediye Başkanı Mustafa Toksöz ve eşi Ümmühan Toksöz, Dili ailesi, yakınları ve çok sayıda davetli atıldı.

Burada konuşan Yatağan kaymakamı Mustafa Emre Kılıç, “Yatağan her geçen gün büyüyor gelişiyor, her geçen gün yeni bir iş yeri açılıyor. Yatağanlı kardeşimizin bu güzel mekânı açması bizleri memnun etti. Ben burada vereceği güzel hizmetlerden dolayı kendisine kutluyor iş yerini İlçemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz de yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“İrem Dili kardeşimize bu iş yerini ilçemize kazandırdığı için kutluyorum. Yatağan’ın adı eskiden AHİ Köydü. Ahilik dürüstlük saygı sevgi demektir. Ben de bu iş yerinin işletmeci kardeşimize ve İlçemize hayırlı olmasını diliyorum.”

Genç psikolog İrem Dili, gazetemize verdiği bilgide şunları söyledi:

‘2021 senesinde Kıbrıs Girne Amerikan Üniversitesi Psikoloji bölümünden mezun oldum. Mezun olduğum ay direkt olarak Bodrum’da özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinde çalışmaya başladım. Çocuklar ve aileler ile beraber iç içe çalışmamı sürdürdüm. 2 yılın sonunda kurumdan ayrıldım ve kendime ofis açtım. Burada çocuk-ergen-yetişkinler ile çalışmaktayım. Çocuk klinik değerlendirme ve uygulamalarını yapmakta; travma, korku, kaygı, özgüvensizlik ve sosyal beceri bozukluğu vb. konular üzerinde oyun terapisi uygulayarak sorunları çözümüne kavuşturmaktayım. Okul sürecinde olan çocuklara yönelik çeşitli dikkat testleri uygulayıcısıyım ve kişiliğin tümünü ortaya çıkarmak için projektif testler uygulamaktayım. Aynı zamanda burada çocuk oyun grupları ile çeşitli atölyeler eşliğinde sosyal gelişimi destekleyerek bazı ana temaların üzerinde çalışmaktayım. 2021’de Gökhan Çınar’ın vermiş olduğu ‘aile danışmanlığı’ eğitimini süpervizyon eşliğinde aldım. Şu anda ilişki ve evlilik danışmanlığı yapmaktayım.”

HABER: GÜZİDE KASIM

Bu haber toplam 702 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.