“Yörükler” bir araya geldi

“Yörükler” bir araya geldi
Fethiye ve Seydikemer Yörük Türkmen Dernekleri tarafından organize edilen dayanışma ve kaynaşma yemeğine dernek üyeleri tarafından yoğun katılım gerçekleşti. Çalış Kerimoğlu İsmail Yörük Çadırı ve Yörük Müzesi Restaurantta...

Fethiye ve Seydikemer Yörük Türkmen Dernekleri tarafından organize edilen dayanışma ve kaynaşma yemeğine dernek üyeleri tarafından yoğun katılım gerçekleşti. Çalış Kerimoğlu İsmail Yörük Çadırı ve Yörük Müzesi Restaurantta düzenlenen etkinliğe Fethiye Yörük Türkmen Derneği Başkanı Ramazan Kıvrak, Seydikemer Yörük Türkmen Derneği Başkanı İsmail Uzunoğlu, Seydikemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Harun Sağır ile bazı sivil toplum kuruluşu yönetici ve üyeleri katıldı.

Yöresel sanatçılar Ahmet Karagöz, Ali Tunç'un seslendirdiği türkü ve hareketli şarkılar eşliğinde doyasıya gönüllerince eğlenen Yörükler unutulmaz bir gece yaşarken, Seydikemer Yörük ve Türkmenler Derneği Başkanı İsmail Uzunoğlu “Seydikemer ve Fethiye Yörük Türkmen Dernekleri olarak her yıl yaptığımız ve artık geleneksel hale getirdiğimiz etkinliğimizi yine bu yıl Çalış Yörük Çadırı Restaurantta gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Etkinliğimizin amacı dernek üyelerimiz ile bir araya gelip hasret giderip kaynaşmak ve önümüzdeki günlerde faaliyet olarak neler yapabiliriz, onları belirlemektir. Katılım çok güzel oldu. Her kesimden insanlarımız etkinliğimize katıldı. Güzel bir etkinlik yaptığımızı düşünüyorum. İnşallah Fethiye ve Seydikemer Yörük Türkmen Dernekleri olarak 2019 yılında çok güzel işler yapacağız.” diye konuştu. Dernek yöneticileri olarak Yörüklerin gözü, kulağı ve sözcüsü olmaya çalıştıklarını ifade eden Fethiye Yörük Türkmen Derneği Başkanı Ramazan Kıvrak ise, “Yörük Türkmen Derneklerine ilgi ve alaka her geçen gün hızla artıyor. Bu da Yörük kültürünün ve geleneklerinin kaybolmayacağı ve devam edeceği anlamına gelmektedir. Fethiye ve Seydikemer Yörük Türkmen Dernekleri olarak çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz” dedi.

Bu haber toplam 1406 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.