Zafer Bayramı gururla kutlandı

Zafer Bayramı gururla kutlandı
Başkumandan Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde kazanılan Büyük Taarruz, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. Yıldönümü, ülke genelinde olduğu gibi Muğla’da da kutlandı. Menteşe Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na...

Başkumandan Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde kazanılan Büyük Taarruz, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. Yıldönümü, ülke genelinde olduğu gibi Muğla’da da kutlandı. Menteşe Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan programda Zafer Bayramı, ilk günkü gibi coşku ve gururla kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. Yıldönümü dolayısıyla Muğla’da çeşitli etkinlik ve programlar düzenlendi. Menteşe Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na Valilik ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı çelenk sunuyla başlayan program Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.  Daha sonra Muğla Valiliği makamında Tebrikat töreni yapıldı.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama törenine; Muğla Valisi Orhan Tavlı, Ak Parti Milletvekili Yelda Erol Gökcan, CHP Muğla Milletvekilleri Mürsel Alban ve Süleyman Girgin, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yusuf Kenan Topçu, MSKÜ Rektörü Hüseyin Çiçek, Baro Başkanı Cumhur Uzun, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, İl Müdürleri, Siyasi Parti Temsilcileri, dernekler, STK’lar, şehit aileleri ile gaziler ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Cumhuriyet Meydanı’nda Muğla Valisi Orhan Tavlı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün törene katılan vatandaşların bayramını kutlamasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kutlama mesajı okundu.

BU ZAFER, AZİM VE İNANCIN ZAFERİDİR

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Jandarma Binbaşı Burak Demirtaş yaptı. Demirtaş, “En şanlı zaferlerden biri olan 30 Ağustos Zaferinin 99. Yıldönümünü kutlamanın haklı gurur ve sevincini yaşıyoruz. Bu zafer ulu önder ve ebedi başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde çelikleşmiş milli birlik ve beraberlik içinde dünyanın en güçlü ordularına karşı hürriyet ve bağımsızlık aşkıyla yanan bir milletin azim ve inancın zaferidir. Bu zafer, eşi benzeri bulunmayan bir zaferdir. 30 Ağustos tarihte bir dönüm noktasıdır. Türk tarihine altın harflerle yazılmış olan bu zaferin yıldönümünde böyle bir milletin Türk ordusunun mensubu olmaktan gurur duyuyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, toprağımızın bedelini canlarıyla ödeyen aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve saygıyla anıyor, kahramanlıklarıyla destan yazmış gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Turgutreis Anadolu Lisesi öğrencileri Gamze Ergunoğlu ve Uğur Köse, 30 Ağustos Zafer Bayramı adlı şiirlerini okudu.

Daha sonra program Menteşe Belediyesi Halk Dansları Topluluğunun Muğla yöresi folklor gösterisi ile devam etti.

Gösterinin ardından tören geçişi gerçekleşti. 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri, protokol üyelerinin şehitlik ziyaretiyle son buldu.

Bu haber toplam 572 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.