4 Kişi Başlayıp 20 Kişi Oldular, 13 Yıldır El Emeklerini Sergiliyorlar

4 Kişi Başlayıp 20 Kişi Oldular, 13 Yıldır El Emeklerini Sergiliyorlar
SİNEM KARAKAYA- Muğla’nın Menteşe İlçesi Perşembe Pazarı’nda ev kadınları el emeği göz nuru yaptıkları el işlerini alıcıyla buluşturuyor. Kadın...

SİNEM KARAKAYA- Muğla’nın Menteşe İlçesi Perşembe Pazarı’nda ev kadınları el emeği göz nuru yaptıkları el işlerini alıcıyla buluşturuyor. Kadın El Sanatlar Üretici Pazarı’nda eserlerini sergileyip satışını yapan kadınlar 4 kişi başlayıp 20 kişi olarak 13 yıldır el emeği göz nuru yaptıkları el işlerini Muğlalılara sunarak geçimlerini sağlıyorlar.

4 Kişi Başlayıp 20 Kişi Oldular, 13 Yıldır El Emeklerini Sergiliyorlar

Önce 4 kişi satış yapmaya başlayarak daha sonra dernekleşmeye karar veren kadınlar, Emek Benim Kadın Derneği kurarak her Perşembe yaptıkları el emeği ürünleri satışa sunuyorlar. Geçimlerini buradan sağladıklarını belirten Emek Benim Kadın Derneği Başkanı Nahide Uçar; “ Kimisi çocuk okutuyor, kimisi ailesini geçindiriyor. Evde üretiyorlar burada da satış yapıyorlar. Bir nevi ev eksenli çalışan kadınlar grubuyuz. Burada arkadaşlarla uzun yıllardan beri beraber çalışıyoruz. Sonra dedik ki, biz dernekleşelim mi. Emeklerimizi birleştirelim dedik. Emek Benim Kadın Derneği olsun istedik. 2013 yılında da Emek Benim Kadın Derneği’ni kurduk. Ben deniz Nahide Uçar’da başkanlığını yapıyorum. Haftanın bir günü, Perşembe günü satış yapıyoruz. Aslında haftanın her günü olsa daha iyi olurdu ama Belediye öyle uygun gördü.” Dedi.

Gadın Muğla’mıza Da Bu Yakışır

Takıdan gıdaya birçok ürünün yer aldığı tezgâhlarda, Muğlalı kadınların ilgisi oldukça fazla. Yoğun ilgiden memnun olduklarını dile getiren Nahide Uçar; “ Muğlalı kadınlar bizi çok destekliyorlar sağ olsunlar. Destek olmasa biz bir araya gelemeyiz. Burada da mesela hasta olan arkadaşlarımız olduğu zaman eşyalarını getiriyoruz kendisi gelmese bile satışta biz yardımcı oluyoruz. Ben mesela ameliyat oldum. Gelemedim birkaç hafta ama arkadaşlarım benim eşyalarımı getirdi burada benim yerime satış yaptı. Her açıdan birbirimizi destekliyoruz. Gadın Muğla’mıza da bu yakışır.” Şeklinde konuştu.

“Belediyemizden Destek İstiyoruz”

Belediyeden destek istediklerini dile getiren ev hanımı Nazmiye Ertürk; “ Belediyemizden oturduğumuz yerlerin kapalı olmasını istiyoruz. Naylon olmasın istiyoruz. Havalar soğuyor hem üşüyoruz hem de naylon çamur oluyor. Silmesi de zor oluyor. Masalarımızın da sabit bir masa olmasını istiyoruz. Bizler ev hanımıyız geçimimizi buradan sağlıyoruz. Belediyemizden destek istiyoruz.” Dedi.

Bu haber toplam 546 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.