Diyanet İşleri Başkanı Erbaş Öğrencilerle Buluştu

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş Öğrencilerle Buluştu
NEVAL ÇOLAK- Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde gençlerle bir araya geldi.Fen Fakültesi Şehit Polis Yaşar...

NEVAL ÇOLAK- Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde gençlerle bir araya geldi.

Fen Fakültesi Şehit Polis Yaşar Özlem Amfisi’nde gerçekleşen programa, Muğla Valisi Esengül Civelek, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sırrı Sunay Gürleyük, Muğla Müftüsü İbrahim Öcüt, Menteşe Müftüsü Mustafa Aydın, Diyanet İşleri Başkanlığı heyeti, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Gençlerle buluşma programında açılış konuşmasını yapan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Prof. Dr. Sırrı Sunay Gürleyük; “ Bugün burada Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş ağırlama şerefine nail olduk. Onun derin bilgilerinden tecrübelerinden faydalandığımız güzel bir sohbet olacağına inanıyorum. Kendisi de eski bir akademisyen olarak bizim burada olma sebebimizin öğrenciler olduğunu, hepimizden çok daha iyi bilen insan olarak burada sizlerle zaman geçirip, sohbet edip bilgilerini aktaracak. Hep beraber faydalanacağız. Hayırlara vesile olmasını diliyorum.” Dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş Öğrencilerle Buluştu

“İnsan İdeali Kadardır”

Gençlere büyük ideallere sahip olmaları gerektiğini vurgulayan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş; “Sevgili gençler bugün dünyanın sizin gibi inançlı, azimli ve insanlığın huzuru için çalışan insanlara daha çok ihtiyaç vardır. Zira daha güzel hayatın ve dünyanın inşası için siz gençlerimizin hayalleri, çalışmaları ve idealleri oldukça önemlidir. Büyük ideallere sahip olmalısınız. İnsanın değeri peşinden gittiği şeyle ölçülür. İnsan ideali kadardır. İdealiniz sadece kendinizle ilgili olmasın. Bilgiyi, sürekli okumayı ve kendinizi geliştirmeyi hiçbir zaman ihmal etmeyin. Kim isterse Allah hikmeti ona verir.Bugün yeryüzünde ilmi faydasız alanda kullanan insanların Dünya’yı nasıl büyük bir kaos içerisinde dönüştürdüklerini her birimiz görüyoruz. Bunun için bizim medeniyetimizde bilgi çok önemli, ilim çok önemli ancak insanlığın iyiliği için, faydası için kullanılmalıdır. İnsanların en hayırlısı, insanlara en faydalı olandır buyuruyor Peygamber Efendimiz. “ dedi.

Üniversite gençlerine seslenen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş konuşmasını şöyle sürdürdü; “Değerli gençler, bizim için ilim, irfan, bilgi ve hikmet çok önemli ancak bunlarla birlikte güzel ahlak sahibi olmak zorundayız. Güzel ahlak, gencin süsüdür. En küçük davranışlarımızda bile edep, nezaket ve zerafetli olmak zorundayız. Peygamber Efendimizin güzel ahlak sahibi olduğunu biliyoruz ve bütün insanların güzel ahlak sahibi olarak ideal bir toplum olması gerektiğine olan inancımızda tamdır. Asil bir duruşa sahip olmalısınız. Bütün imkânlarınızla bildiğiniz ve yaşadığınız güzelliklerin hayata taşınması için gayret edin gençler. İyiliklerin çoğalması, kötülüklerin azalması için gayret edin. Tercihinizi iyilikten yana kullanın. Hepinize başarılar diliyorum. Hangi alanda hangi ana birimde çalışıyor olursak olalım hepsi bizim için çok önemli. Bitirdiğiniz zaman alanlardaki çalışmalarınızı, öğrenciliğinizi bitirdiğiniz zaman esas ondan sonra hayatta çok daha faydalı olmak zorundayız. Ona göre hem öğrencilik hayatınızda hem de öğrencilik bittikten sonra toplum içerisinde en faydalı insanlar olmak için elimizden geleni gayreti gösterelim. Cenabı Hak yar ve yardımcınız olsun.”

Program sonunda, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sırrı Sunay Gürleyük, Prof. Dr. Erbaş’a Kavaklıdere yöresine ait işlemeli bakır ibrik hediye ederken, Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş Gürleyük’e “Hadislerle İslam” adlı kitap seti hediye etti.

Bu haber toplam 438 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.