Muğla Kadın Meclis’i, Kadın Cinayetlerine Dur Dedi

Muğla Kadın Meclis’i, Kadın Cinayetlerine Dur Dedi
SİNEM KORKMAZ- Kadın cinayetlerini durdurmak amacıyla Kötekli’ye Muğla Kadın Meclis’i tarafından stant açıldı. Özelikle üniversite öğrencilerinin...

SİNEM KORKMAZ- Kadın cinayetlerini durdurmak amacıyla Kötekli’ye Muğla Kadın Meclis’i tarafından stant açıldı. Özelikle üniversite öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği stantta, kadın hakları ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

Muğla Menteşe’nin Kötekli Mahallesi’ne Kadın Cinayetlerini durdurmak amacıyla Muğla Kadın Meclisleri Platformu tarafından stant açıldı. Meclis üyeleri, açtıkları stantta bildirge dağıtıp, vatandaşları bilinçlendirdiler. Kötekli’ye açılan standa yoğun ilgi olurken, topluluk üyeleri artık güne kadın cinayeti haberleriyle uyanmak istemediklerini, kadınların yaşaması için yasaların etkin kullanılması gerektiğini dile getirdiler.

Muğla Kadın Meclis’i, Kadın Cinayetlerine Dur Dedi

Muğla Kadın Meclisi üyeleri, kadın cinayetlerini durdurmak için “Kadın Meclisine Sende Katıl” sloganıyla dağıttıkları bildirgede; “Güldünya Tören, Ayşe Paşalı, Münevver Karabulut, Özgecan Arslan, Şule Çet, Emine Bulut, Güleda Cankel, Ceren Özdemir... ve aynı kaderi paylaşan binlerce kadın. 6284 sayılı Kadınları Şiddetten Koruma Kanunu Ve İstanbul Sözleşmesi uygulansaydı aramızda olacaklardı. Tüm öfkemiz ve kararlılığımızla bütün kadınlara büyük bir güç olacağız. Susmayı değil hakkımızı aramayı öğrendik, yalnız olmadığımızı, yan yana geldiğimizde çok güçlü olduğumuzu öğrendik. Artık susmuyoruz, sessiz kalmıyoruz. Her gün en az bir kadın cinayeti haberi almak istemiyoruz. Bunun için de çözüm yollarını biliyoruz. Şifremiz: 6284 ve İstanbul Sözleşmesi. Biliyoruz; bu mücadeleyle kadın cinayetlerini durduracağız. Kadınları yaşatmak için herkesin yapabileceği bir şey mutlaka var. Yan yana gelelim, Kadın Meclisleri’nde birlikte mücadele edelim. Asla yalnız yürümeyeceksin, kadınlar için varız.” İfadelerine yer verdiler.

Meclis adına konuşma yapan, Kadınların yaşadığı çocukların güldüğü bir Türkiye istiyoruz ifadelerini kullanan Muğla Kadın Meclisi üyesi Ünzile Beler; “Kadın cinayetlerini durdurma mücadelesi bu ülkede 10 yıldır yürütülüyor. 10 yıl önce kadın cinayeti diye bir kavram ülkede anılmazken kadın cinayetlerini durduracağız platformu kuruldu. Her yıl yüzlerce kadın öldürülüyor. Kadın cinayetleri bir doğal afet değil. 6284 sayılı koruma kanunu ve İstanbul sözleşmesi etkin olarak uygulanırsa kadın cinayetlerinin durdurulabileceğini biliyoruz. Eskişehir'de Ayşe Tuğba Arslan 23 kez başvuru yaptı hayatta kalmak için. Eğer devlet onu korusaydı bugün aramızda olacaktı. Kadınların korunması ve yasaların uygulanması bu yüzden hayati. Kadın cinayetlerini durduracağız platformu ve kadın meclisleri olarak birçok kadın cinayeti davasını takip ediyoruz. İstediğimiz şey katillere caydırıcı cezalar verilmesi ve kadınların yaşaması için yasaların etkin olarak uygulanması. İşte bu mücadeleyi Muğla'daki kadınlarla büyütmek için çalışmalarımıza başladık ve sürdüreceğiz. Kadınlarımızın yaşadığı çocuklarımızın güldüğü bir Türkiye istiyoruz. Güne bir kadın cinayeti haberi ile uyanmak istemiyoruz. Bizler özgürce korkmadan yaşamak istiyoruz. Kanunların etkin uygulanmasını istiyoruz. Bugün stant da çok güzel geri dönüşler aldık. Üniversiteli kadınlar gerçekten çok ilgiliydi. 100e yakın olumlu geri dönüş aldık. Neler yaptığımızı soranlar oldu. Onları anlattık. Kadınlarımız çok ilgili. Üniversite içerisinde de bir topluluk kuracağız Kadın Hakları Topluluğu. Bugün ki geri dönüşlerimizde de topluluk konusunda çok olumlu konuşan arkadaşlarımız vardı. Üniversite de topluluk oluşturduğumuzda da panel, açık oturum tarzı çalışmalar yapmak istiyoruz. Bilinçlenmek istiyoruz. Hep birlikte öğrenip öğrendiğimiz bilgileri yaymak istiyoruz” dedi.

Bu haber toplam 1107 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.