Muğla’da üniversite öğrencileri şehitler için yürüdü

Muğla’da üniversite öğrencileri şehitler için yürüdü
Muğla'nın Menteşe İlçesi Kötekli Mahallesi'nde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) öğrencileri tarafından İdlib'de rejim unsurlarının hava saldırısında...

Muğla'nın Menteşe İlçesi Kötekli Mahallesi'nde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) öğrencileri tarafından İdlib'de rejim unsurlarının hava saldırısında şehit olan Mehmetçik için yürüyüş düzenlendi.

Sinem Karakaya

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencileri, Suriye'nin İdlib kentindeki saldırıda şehit olan Mehmetçik için yürüyüş düzenlendi. Kötekli Yoğurtçu Parkı'nda toplanan öğrenciler, ellerinde Türk bayraklarıyla ‘Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez’ sloganları atarak Yeniköy Mahallesi'nin girişine kadar yürüdü. Yürüyüşün başında ve sonunda İstiklal Marşı okundu.

Muğla’da üniversite öğrencileri şehitler için yürüdü

Yürüyüş sırasında açılan 'Sızlasa da gönüller düşenlerin yasından, koşar adım gitmeli onların arkasından' pankartı dikkat çekti.

Yürüyüşü organize eden ve grup adına konuşma yapan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Besyo öğrencisi Muhammed Çabuk; “Ben Muğla’ya geleli 5 ay oldu ama bu etkinliği tek başıma organize ettim. Öncelikle İdlib'teki hain saldırıda hayatını kaybeden askerlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Yaşanan gelişmeler tüm ülkeyi olduğu gibi biz öğrencileri de çok üzdü. Üniversite öğrencileri olarak tüm üniversitelere örnek olmak istiyoruz. Sosyal medya platformu aracılığı ile böyle bir yürüyüş düzenlemek istedik. Bu etkinliği Cumartesi günü yapmak istiyorduk ama izinlerin alınması bugünü buldu” dedi.

Muğla’da üniversite öğrencileri şehitler için yürüdü

“ÖĞRENCİNİN SORUNLARINA ÇÖZÜM ARAYACAĞIZ”

Öte yandan ilerleyen zamanlarda öğrencilerin sorunlarıyla ilgili projeleri olduğunu belirten Muhammed Çabuk; “ Muğla’daki ev kiraları ve otobüs fiyatlarıyla hakkında da projelerim var. Belediye başkanlarını ve Rektörü konuk alıp öğrencinin sorunlarını dile getirip neden otobüs fiyatı bu fiyat, neden ev kiraları bu şekilde. Çözüm yolu nedir diye soracağız. Bu sorularla onların canını biraz sıkacak gibi duruyorum ama her şey öğrenciler için, her şey Muğla için” dedi.

Bu haber toplam 1895 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.