Muğlaspor’un Kadın Yöneticisi Bütüner: “Kadınların almış olduğu her karar, geleceğe yatırımdır”

Muğlaspor’un Kadın Yöneticisi Bütüner:  “Kadınların almış olduğu her karar, geleceğe yatırımdır”
Muğlaspor Yönetim Kurulundaki aktif görevleriyle öne çıkan Avukat Gülen Kaya Bütüner, kadınların istedikten sonra her görevi layıkıyla yerine getirebileceğine...

Muğlaspor Yönetim Kurulundaki aktif görevleriyle öne çıkan Avukat Gülen Kaya Bütüner, kadınların istedikten sonra her görevi layıkıyla yerine getirebileceğine vurgu yaparak, “Kadınların almış olduğu her karar, geleceğe yatırımdır” dedi.

Sinem Korkmaz

2019 yılında yapılan Muğlaspor Genel Kurulu’nda yönetim kuruluna seçilerek,  Muğlaspor Başkan Vekilliği, Mali Asbaşkan, Basın Sözcüsü ve aynı zamanda kulüp avukatlığı gibi birçok görevi aynı anda başarıyla yürüten Av. Gülen Kaya Bütüner, kadınların, siyaset ve sivil toplum kuruluşlarının yanında, spor yöneticiliği de yapabileceğini de gözler önüne seriyor.

Muğlaspor yönetiminin tek kadın yönetim kurulu üyesi olan Avukat Gülen Kaya Bütüner, “Yeter ki kadın istesin, kadının başaramayacağı hiçbir şey yoktur” diyerek, kadın varlığının önemine dikkat çekti.

Muğlaspor’u güzel yerlere taşımanın boyunlarının borcu olduğunu ifade eden Muğlaspor’un kadın yöneticisi Bütüner, Muğlaspor’da görev alıp almayacağıyla ilgili olarak merak edilen süreçle ilgili, “Önümüzdeki süreci zaman gösterecek” dedi.

Muğlaspor sevdalıları ile bir arada olmanın çok güzel bir duygu olduğunu dile getiren Bütüner, “Başkanımız Erol Kapiz’in adaylığı gündeme geldiğinde, yönetim kurulu listesinde beni de görmek istediğini söyledi. Bu teklifi değerlendirmeye karar vererek, kamuoyu araştırması yaptım ve birçok kişi benim Muğlaspor’da bir kadın olarak yöneticilik yapmamı öngören fikirlerini paylaştılar. Bu talepleri değerlendirdim ve böyle bir sürece adım attım. Genel kurul sürecimiz geldi yani yönetim olarak görev süremizi doldurduk ancak dünyayı ve ülkemizi saran Coronavirüs salgınından sonra her şey askıya alındı ve sürece ara vermek durumunda kaldık. Ondan dolayı şuan görev süremizi doldurmamıza rağmen, yönetimi devam ettirmek durumundayız. Ancak yönetime girdikten sonraki ortam, sevgi seli ve Muğlaspor sevdalıları ile bir arada olmak apayrı bir şey, çok güzel bir duygu. Onlar beni inanılmaz bir derecede bu işe bağladı. Bir şekilde kendimi bir şeylere imza atma görevinde olmam gerektiğini bir kadın olarak hissettirdi. Aynı zamanda 3 çocuk annesi, avukat, ev hanımı ve aynı zamanda birçok yöneticilik gerektiren alanlarda görev almış bir kadınım” dedi.

“MUĞLASPOR BİR AİLEDİR”

Muğlaspor’un bir aile geleneğine sahip bir kulüp olduğunu belirten Bütüner, “Bu işin zorlukları var mı? Tabi ki var. Fakat Muğlaspor benim gözümde bir aile ortamıdır. Ben bir Muğlalı olarak Muğla’ya hizmet vermekten inanılmaz gurur duyuyorum. Bu tür görevlerin cinsiyetinin ayrılmaması gerektiğini düşünüyorum. Cinsiyet ayrımına dayanan hiçbir şeyde hiçbir zaman yer almadım, yer almam. Pozitif ayrımcılıktan yanayım. Kadının elinin değdiği her yerin çok daha anlamlı olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle de bu görevde bulunmaktan gurur duyuyorum. Yeşil sahalarda oturmak, oralarda bulunmak ve o atmosferde bulunmak bile insana inanılmaz keyif veren bir duygu” şeklinde konuştu.

“MUĞLASPORDA BİRÇOK GÖREVİM VAR”

Muğlaspor’da birçok görevi aynı anda yürüttüğünü de kaydeden Gülen Kaya Bütüner sözlerine şöyle sürdürdü:

“Muğlaspor’da birçok görevim var. Bunun da bir ilk olduğunu düşünüyorum. Muğlaspor Başkan Vekiliyim, Mali Asbaşkanım, Muğlaspor Basın Sözcüsüyüm ve aynı zamanda Muğlaspor’un avukatıyım. Bunların hepsini bir tencerede karıştırıyoruz, ortaya da güzel bir şeyler çıkarmaya çalışıyoruz. Fakat burada futbolcularımız demirbaşlarımız. Futbolcularımızın olmadığı yerde bir kulüpten bahsetmek mümkün değil. Futbolcularla olan kişisel diyaloglarımız son derece de güzel. Futbolcularımızı bire bir tanıyıp, onları dinlemek ayrı bir keyif veriyor. Birçoğunun annesi, birçoğunun ablası yerindeyim. Bu duyguları da yaşamak çok güzel. Dediğim gibi Muğlaspor bir aile, Muğlaspor herkesin gönül bağı olan bir kulüp. Ligler 18 Temmuz’da başlıyor fakat 8 Haziran’da futbolcularımız buraya gelmiş olacak. Kulüp personelleri dahil herkese Covid-19 testi yapılacak. Allah korusun aksi bir durum söz konusu olursa bununla ilgilide gerekli tedbirler son derece titiz ve dikkatli bir şekilde bizimde kontrolümüz altında devam edecektir. Takımımız karantina sürecini Gazi Anadolu Lisesi’nin yurdunda geçirecek. Birlik ve beraberlik çerçevesinde Muğlaspor’u güzel yerlere taşımak bizim boynumuzun borcu. Anlayacağınız tüm 48 anlamında hizmet vermek bir kadın olarak ismimin geçmesi çok güzel. Spor camiasında kadınların olması olaya ayrı bir atmosfer katıyor. Biliyorsunuz 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde ülkede bir ilki yerine getirerek, şeref tribününü kadınlara ayırdık, o gün o stadın atmosferi çok başkaydı. Devam eden süreçte yönetimde devam edip etmeyeceğim ve başkan adayı olup olmamamla ilgili sorular geliyor. Önümüzdeki süreçlerde bizi neler bekliyor ne olacak bilmiyoruz. Özellikle başkanlık konusunu çok soru alıyorum. Muğla ilkleri sever fakat şuan konuşmak için çok erken. Onun için önce sağlıklı günlere kavuşmamız gerekiyor ve şu anda yürüttüğüm görevlerimi sonuna kadar götürmeye çalışacağım. Ondan sonraki süreci zaman gösterecek. Kadınların almış olduğu her karar, geleceğe yatırımdır. Yeter ki kadın istesin, kadının başaramayacağı hiçbir şey yoktur.”

Bu haber toplam 1492 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.