MUSKİ'ye kirlilik soruşturması!

MUSKİ'ye kirlilik soruşturması!
 HABER MÜDÜRÜ
Muğla Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü, turizm cenneti Bodrum'un Küdür Koyuna kanalizasyonu deşarj eden MUSKİ'ye 464 bin 585 lira ceza kesti. Denizi kirleten MUSKİ Yetkilileri hakkında Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu. Yaşanan kirliliği AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aydın Ayaydın gündeme taşımıştı.

Muğla Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği Müdürlüğü Bodrum'daki Küdür koyuna kanalizasyon atığı deşarj ettiği ortaya çıkan MUSKİ'ye para cezası keserek yetkililer hakkında suç duyurusunda bulundu.

whatsapp-image-2024-04-19-at-16-51-34.jpeg

AYAYDIN GÜNDEME TAŞIMIŞTI
AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aydın Ayaydın, Bodrum’da turizm sektörü temsilcileri ile yaptığı toplantıda yaşanan kirliliği şu sözlerle gündeme taşımıştı:
"MUSKİ’nin o güzelim Yalıkavak Küdür koyuna kanalizasyonları boca ettiği görüntüleri izledi herkes.
Hepsi dehşet içinde. Hem insan sağlığı açısından endişeliler hem de bölgede turizmin baltalanıyor olmasından dolayı turizmciler tedirginler. ‘Bu görüntüleri izleyen bırakın yabancı turisti, yerli turist bile buralara bir daha gelir mi’ diye soruyorlar haklı olarak. Ben de diyorum ki Muğla cekete oy vermeye devam ederse, yarınlarımıza çocuklarımıza, torunlarımıza, Muğla’mıza haksızlık etmiş olacağız.
Bakın o örnek tek değil. Sadece Bodrum’da MUSKİ’nin 32 farklı noktada benzer bir sorumsuzluk içinde olduğu, pis suları denize verdiği belirlendi. Tahlil raporları çıktıkça gerekli hukuki işlemler başlatılacak.
Ayrı hat çekip kanalizasyonları denize verenlerin utanmadan ‘Burası Muğla yok öyle yağma’ demelerinden gerçekten çok sıkıldım. Bu tembelliklerinin, bu vurdumduymazlıklarının faturasını ödeyecekler."

whatsapp-image-2024-04-19-at-16-51-33.jpeg

LABORATUVARA ANALİZE GÖNDERİLDİ

MUSKİ'nin Yalıkavak Küdür Koyuna arıtmayı by-pass ederek ayrı bir hat döşeyerek kanalizasyonu kuru dere üzerinden denize deşarj ederek halk sağlığını tehdit ettiği tahlil sonuçları ile ortaya çıktı.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı laboratuvarlar sonuçlarında şu ifadelere yer verildi:
"Bodrum Yalıkavak MUSKİ’ye ait atıksu arıtma tesisine 23.03.2024 tarihinde İhbar üzerine denetim gerçekleştirilmiştir. Denetim anında dereye deşarj edilen borudan, derenin denize ulaştığı noktadan ve denizden olmak üzere farklı noktalardan denetim numuneleri alınmıştır. Bu noktalarda yosun tuttuğu ve yoğun koku gözlemlenmiştir"

Bu haber toplam 247 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.