Normalleşme kararı “ŞÜKÜR” dedirtti

Normalleşme kararı “ŞÜKÜR” dedirtti
Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda alınan normalleşme kararı, esnaf ve vatandaşın yüzünü güldürdü. Muğla risk haritasında, yüksek riskli kategoride yer alsa da normalleşmenin başlaması esnafa “çok şükür”...

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda alınan normalleşme kararı, esnaf ve vatandaşın yüzünü güldürdü. Muğla risk haritasında, yüksek riskli kategoride yer alsa da normalleşmenin başlaması esnafa “çok şükür” dedirtti. 

SİNEM KORKMAZ

Günlerdir beklenen Kabine Toplantısı’nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “kontrollü normalleşme” sürecini açıkladı.  Muğla yüksek riskli kategoride yer alırken, birçok işletmeye saat sınırlamasıyla faaliyet izni verildi.

İşletmelerini yüzde 50 kapasiteye göre düzenleyen esnaf uzun bir aranın ardından hizmet verecek olmanın mutluluğunu yaşıyor.

“ESNAFIMIZ ÇOK MUTLU”

Tedbirin elden bırakılmaması gerektiğini vurgu yapan Muğla Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanı Güven Akarken, “Bismillah dedik, kepenkleri açtık. Esnafımız çok mutlu. Beklenen hareket ilk günde olmasada, esnafın ileriye dönük umutları tam. Gördüğüm kadarıyla kurallara uyuluyor. İnsanımız bu konuda çok dikkatli. Bu duyarlılığın devam etmesinin çok önemli olduğunu belirtmek isterim. Allah korusun esnaf bir daha kapatılırsa, bizim bitişimiz olur. O yüzden tedbirli olmak hem sağlığımızı koruyacak hem esnafımızı” dedi.

Verilen kararın esnafa ilaç gibi geldiğini belirten kahvehane işletmecisi Mehmet Erol “Pandemi sürecinde esnaf tam anlamıyla kan ağladı diyebiliriz. Bu süreçte borçlarımız arttı, ödemelerimiz aksadı. Açıklanan listede yüksek riskli bölge olarak çıktık. Yine de faaliyetimiz başladığı için çok mutluyum. Hep birlikte kurallara uyarsak, yüksek riskli gruptan çıkabilirsek herkes çok rahatlayacak. Aylar sonra dükkanımızda olmak, müşterilerimizi ağırlamaktan çok mutluyuz. İnşallah yasaklar tekrar geri gelmez ve bu hastalıktan temelli kurtuluruz. Şuan kahvemde tüm önlemleri aldım. Masalarımızın arasını açtık, dezenfektanlarımız mevcut. Gelen müşterilerimiz de sağolsunlar bilinçliler. Açıkçası artık herkes eve kapanmaktan sıkılmış durumdaydı. Tüm esnaflarımıza bu karar hayırlı olsun, dileriz ki daha sağlıklı daha serbest olacağız günler yakın olur” dedi.

ESNAFIN YÜZÜ GÜLDÜ

Normalleşme süreciyle yüzlerinin güldüğünü söyleyen Çay ocağı işletmecisi Ekrem İnce, “Pandemi dönemi bütün esnaflar için çok zor geçti. 1 Mart’ta verilen karar sonrası herkes rahatladı. Esnaf patlama noktasına gelmişti. Kaybımız çok büyük. Muğla hala riskli bölgede fakat umarım en kısa zamanda bu durumdan kurtuluruz. Artık devletin yasakları kaldırması gerekli. İnsanlar mesafesini, kendi sağlığını korumalı. 1 yıl oldu neredeyse insanımızın bu konuda bilinçli davranacağını düşünüyorum. Pandemi sürecinde alınan krediler ile ilgili devletimizin esnafa biraz daha destek olmasını istiyoruz. En azından esnaf maddi durumunu toparlayana kadar” şeklinde konuştu.

“OYUN YASAĞI KALKMALI”

Kahvehanelerde oyun yasağının da kalkması gerektiğini söyleyen kahve işletmecisi Mahmut Kayalar, “Çok şükür kahvelerimiz açıldı, normalleşme sürecine geçildi fakat bizim oyun oynatma durumumuz yine belirsiz. Kahvehanelerin oyun ile kazandığını lütfen unutmasınlar. Bizim için açılmak bile iyi oldu orası ayrı karar çok mutlu olduk fakat oyun olmazsa bizim için yine zor. Normalleşme sürecinde biraz daha dikkatli olursak, daha da rahatlayacağımızı biliyoruz. Herkesten ricam hem kendi sağlıkları için hem de biz esnaflar için pandemi kurallarını uyalım. Normalleşme sürecinde Muğla’yı riskli kategoriden çıkaralım” dedi.

“SOSYAL HAYATIN ÖNEMİNİ HATIRLADIK”

Yasakların kısıtlı olarakta olsa kalktığından mutluluk duyduğunu dile getiren Dursun Yüce isimli vatandaş, “Bizim için kıraathanelerin ve kafelerin açılması çok iyi oldu. Nerdeyse 1 yıldır evde oturuyoruz. Bu hastalık bize sağlığımızın ve sosyal yaşantımızın önemini hatırlattı. Bundan sonraki süreçte çok daha dikkatli olarak tamamen eski normallere dönebileceğimize inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Öte yandan 65 yaş üstü bazı vatandaşlar, kendilerinin 1 saatlik izinlerinin biraz daha uzatılması gerektiğini söyleyerek, “Sağlığımız her şeyden önemli fakat 1 saat çok az bir süre. Lütfen bize de biraz esneklik göstersinler” dedi.

Bu haber toplam 391 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.