Oğuz Akarfırat'tan Gürsel Uçar'a: "Hazımsız Gürsel..."

Oğuz Akarfırat'tan Gürsel Uçar'a: "Hazımsız Gürsel..."
 MUHABİR
MHP Muğla İl Başkanı Oğuz Akarfırat, Gürsel Uçar’ın kamuoyunda büyük yankı uyandıran skandal açıklamasını sert sözlerle eleştirdi. Akarfırat, “Eski Belediye Başkanı sıfatını taşıyan, bugüne kadar Datça Belediye Başkanı olduğunu sandığımız, hazımsız Gürsel’in gerçek karakterini ortaya koyan “iğrenç” ve bir o kadar da “sefil” sözlerine hep birlikte şahit olduk.” İfadelerini kullandı.

Türkiye, 31 Mart yerel seçimlerinde mahalli idarelerde görev yapacak yeni belediye başkanlarını seçti. Datça’da ise seçim CHP adayı Aytaç Kurt ile Cumhur İttifakı MHP adayı Feyzullah Gülada arasında geçti.

Seçim sonuçlarına göre CHP adayı Aytaç Kurt, %45,62 oy oranıyla Datça belediye başkanlığı seçimini kazandı. MHP adayı Gülada ise %38.72 oy oranıyla seçimi tamamladı.

Seçim kurulundan mazbatasını alan Aytaç Kurt, Datça Belediyesi’nde düzenlenen törenle görevi devraldı. Devir teslim töreninde başkan Gürsel Uçar şu sözlere imza attı;

“Kendi partimizin yapma imkânlarını hep birlikte yaşayalım. O güzellikleri hep beraber tadalım. Çünkü arkadaşlar ne olursa olsun, belediyeye her aldığımız kişi Cumhuriyet Halk Partilidir. Ben belediyeye almış olduğumuz, belediye de çalışan o Cumhuriyet Halk Partililerin bir MHP’liye, faşist bir insana kim olursa olsun ona “Başkanım” demesini içime sindiremiyorum. O bakımdan bu güzellikleri tattıra tattıra Datça’da siyaset yapalım. Kendi partililerimizin hiçbir zaman yüzünü, boynunu yere indirmeyelim. Bu mutlulukları ve bu partilileri yaşatmak adına şimdiden başarılar.”

Gürsel Uçar’ın kamuoyunda yankı uyandıran açıklamasına Milliyetçi Hareket Partisi Muğla İl Başkanı Oğuz Akarfırat’tan yanıt geldi.

Sandıklardan çıkan seçim sonuçlarına saygılı oldukları ifade eden Akarfırat, Gürsel Uçar’ın açıklamasını ise sert sözlerle eleştirdi.

MHP Muğla İl Başkanı Oğuz Akarfırat açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"Tüm yurtta olduğu gibi Muğla’mız da 31 Mart 2024 Tarihinde gerçekleşen Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde sandığa gitmiş, büyük bir demokratik olgunlukla geçirilen seçim sürecinin ardından yeni belediye başkanları aziz hemşerilerimizin takdiriyle seçilmiştir.

Örnek teşkil edecek bir demokrasi yarışının sahnelendiği Muğla’mızın bazı ilçelerinde ise heyecan doruk yapmıştır. Bu ilçelerimizden birisi de; Muğla’mızın nazar boncuğu olan, güzel insanların değer kattığı Datça ilçemizdir.

Ne yazık ki; bugüne kadar terbiyeden nasibini alamayan, itibarını sadece oturduğu makamdan alan, makamından ayrıldıktan sonra ise karakterini de sıfırlayan, aldığı nefesle sadece Datça’mızın dillere destan havasını heba eden bir ismin Datça’lı hemşerilerimize hakaretine hep birlikte şahitlik ettik.

Eski Belediye Başkanı sıfatını taşıyan, bugüne kadar Datça Belediye Başkanı olduğunu sandığımız, hazımsız Gürsel’in gerçek karakterini ortaya koyan “iğrenç” ve bir o kadar da “sefil” sözlerine hep birlikte şahit olduk.

“Belediyeye her aldığımız kişi Cumhuriyet Halk Partili.” diyerek kendisinden olmayanlara “emek” hakkı bile tanımayan,

Ben, belediyeye almış olduğumuz belediye çalışanlarının bir MHP'liye başkanım demesini içime sindiremiyorum.” diyerek faşist katil Mussolini’ye bile “rahmet okutan”,

Milliyetçi Hareket Partisine gönül veren, Cumhur İttifakına oy veren, velhasıl CHP’nin adayına oy vermeyen herkesi “faşist” ilan eden yobaz bir kafaya sahip olan,

“Kendi partilimizin hiçbir zaman boynunu yere eğdirmeyelim.” diyerek Belediye Başkanlığını CHP İlçe Başkanlığının da ötesine taşıyarak baskıcı ve utanç verici fikirlerini kusan hazımsız Gürsel’in kendi partisi tarafından Datça’da tekrar aday gösterilmemesi de Datçalı hemşerilerimiz için bir şanstır!

Açık bir şekilde ifade etmem gerekir ki;

Sandıklardan çıkan sonucun başımızın tacı olduğunu bir kez daha net bir şekilde ifade etmek isterim.

Datçalı hemşerilerimizin bize oy versin veya vermesin her oyunun bizim için değerli olduğunu açık bir şekilde söylemek isterim.

Gürsel Uçar adlı hazımsıza verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı mutlu olsak da “bizleri” faşist olmakla itham eden bu edepsizin; kustuğu kin ve öfkeden dolayı Datça’ya verdiği rahatsızlıktan ise üzüldüğümüzü paylaşmak isterim.

Datçalı hemşerilerimize bugüne kadar; kin nöbeti geçiren hazımsız Gürsel’e gösterdiği sabırdan dolayı da tebriklerimi iletiyorum.

Siyasi geçmişinde başka makamlar da işgal eden bu şahsın o dönemlerde de Belediye Başkanlığı döneminde de görevini kayığıyla, tarafsız ve liyakat esasına dayanarak yapmadığı ortadadır. Bu kaybı telafi edecek irade hamdolsun Datçalı hemşerilerimizde vardır.

Bu duygu ve düşüncelerle; hazımsız Gürsel’in “faşist” benzetmesini konuşmalarıyla kendi faşizanlığını ortaya döken kendisine iade ediyor, bugüne kadar belediye kaynaklarını sadece kendi yandaşlarına peşkeş çektiği açık olan bu şahsın geçmişe dönük bütün çalışmalarının mercek altına alınması gerektiğini ifade etmek istiyorum.

Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin ifade ettikleri gibi; MHP’ye faşist diyen Türklüğün ve Türkiye’nin yeminli hasmıdır.”

Türklüğün ve Türkiye’nin yeminli hasımlarıyla, kardeşlik kukunu dinamitleyen bu bozuk kafayla mücadelemiz de sonuna kadar devam edecektir.

Mevcut CHP Yönetiminin ve mevcut Belediye Başkanı seçilen CHP’li hemşerilerimizin bu şahsın bu kirli fikirlerini benimsemediğine, bu kirli ağzı lanetleyeceklerine, Muğlalı hemşerilerimizin hazımsız Gürsel’in provokasyonlarına gelmeyeceğine olan inancımı da ifade etmek isterim.

Muğlalının Milliyetçi Hareket Partisine verdiği her oyun gereğini eksiksiz bir şekilde “canla başla” yerine getireceğimizi ve bize oy vermeyen hemşerilerimizin gönlünü kazanmak için de gerekli dersleri alarak yolumuza devam edeceğimizin bilinmesini isterim.

Tekrar seçim sonuçlarının Muğla’mız için hayırlı uğurlu olmasını diliyor, tüm hemşerilerime saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 377 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.