Yunanistan Başkonsolosundan "Dostluk" Ziyareti

Yunanistan Başkonsolosundan "Dostluk" Ziyareti
2016 yılının Nisan ayından bu yana Yunanistan’ın İzmir Başkonsolosluğu görevini yürüten Argyro Papoulia, sorumluluk bölgesindeki 12 şehre gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında Marmaris’e gelerek Başkan Ali Acar’ın konuğu...

2016 yılının Nisan ayından bu yana Yunanistan’ın İzmir Başkonsolosluğu görevini yürüten Argyro Papoulia, sorumluluk bölgesindeki 12 şehre gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında Marmaris’e gelerek Başkan Ali Acar’ın konuğu oldu.

Ev sahibi Ali Acar, ziyaretten dolayı çok teşekkür ederek, “Bizler iki komşu ülkeyiz, doku olarak birbirimize çok benziyoruz” dedi. Acar konuşmasını şöyle sürdürdü; “Tarihte bir takım olumsuzluklar yaşansa da, bizim temel düşüncemiz tüm Dünya halklarının dostça ve kardeşçe yaşaması. Bu komşuluk ilişkisi öyle bir noktaya geldi ki özellikle Yunan adalarına Türklerin yoğun ziyareti var. Her iki ülkenin insanları da doku olarak birbirine çok benziyor. Bürokratik, siyasi ve ticari ilişkiler bir tarafa, bu yakınlıktan dolayı kültürel ve sosyal ilişkiler iyi bir noktada devam ediyor.”

Başkonsolos Argyro Papoulia da her İki ülkenin menfaatleri adına çalıştıklarını ifade ederek, “Ben de sizinle aynı düşünceleri paylaşıyorum, 2017 senesinde 330 bin Türk vatandaşı sadece adalara ziyarette bulundu. Marmaris’ten Rodos’a 40 bin, Simi Adası’na da 17 bin kişi turistlik amaçlı geçti. Toplamda 62 bin kişiye vize verdik. Bu gerçekten bir rekor. Bizim mutluluğumuz sayılardan değil iki ülke arasındaki dostluktan. Türkiye’deyken kendimizi evimizde gibi hissediyoruz” şeklinde konuştu. Ziyaret karşılıklı hediye sunumuyla son buldu.

Bu haber toplam 697 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.