“3. SAYFA” SEYİRCİYLE BULUŞTU

“3. SAYFA” SEYİRCİYLE BULUŞTU
Hayalhane2 Tiyatro Topluluğu, 3. Sayfa adlı müzikal dram oyununu Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde seyirciyle buluşturdu. Kadına şiddete dikkat çeken, toplumun kadına negatif bakışını eleştiren tiyatro oyunu seyircilerin büyük beğenisini topladı ve ayakta alkışlandı.

Muğla Gazetesi, Muğla Haber Gazetesi, Muğla Postası ve Muğla TV’yi bünyesinde bulunduran Muğla Medya Grubu sponsorluğunda, Mehmet Topbaş’ın yazıp yönettiği Hayalhane2 Tiyatro Topluluğu’nun 3. Sayfa adlı müzikal dram oyununu Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde sergiledi.

Sevgi temalı oyunda kadına şiddete dikkat çekilerek, henüz dünyaya gelmemiş bir kız çocuğunun yaşadıkları ve bir babanın kadına şiddete dur demek için çıkmış olduğu serüven anlatıldı.

Seyircilerin büyük beğenisini toplayan tiyatroya; Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Erol Ürküt, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Müzikal dramın sergilendiği oyun, seyircilere duyusal anlar yaşattı. Çok sayıda izleyicinin gözyaşlarını tutmadığı tiyatroda, oyuncular ayakta alkışlandı.

Bu oyuna çok emek verdiklerini söyleyen Yönetmen Mehmet Topbaş, “Kadına şiddeti konu aldığımız oyunda sevginin öldürmediğini, aşkın-sevginin yaşattığını anlatmaya çalıştık. Bu oyun sadece kadına yönelik şiddeti anlatmadı, kadına yönelik şiddetin önüne nasıl geçebileceğimizi özelikle kadınlarımızı bilgilendirme açısından çok kıymetli bir oyun bizim için. Bir psikoloğun gözünden hiç dünyaya gelmemiş bir kız çocuğunun sesiyle anlattığımız oyunda umarım güzel mesajlar aktarabilmişizdir. Gazetelerin 3. Sayfasında ne yazık ki yer alan kadınlarımıza ve tüm şiddet gören kadınlarımıza tiyatro ile dikkat çekmek istedik. Bu kötülüğe sessiz kalmak istemedik. Bizi oyunda yalnız bırakmayan tüm sponsorlarımıza ve seyircilerimize teşekkür ederim. En kısa sürede yeniden sahnede görüşmek üzere” diye konuştu.

“BÜYÜK BİR BEĞENİYLE İZLEDİK”

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş de oyuncuları tebrik ederek, “Hayalhane2 Tiyatro Topluluğunun Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezinde düzenlediği 3. Sayfa adlı müzikal dram türündeki tiyatro oyununu büyük bir beğeniyle izledik. Kadına şiddete dikkat çeken, toplumun kadına negatif bakışını eleştiren ve tiyatro severlerden büyük beğeni alan oyunda performans sergileyen tüm Hayalhane2 tiyatro topluluğu oyuncularını ve Yönetmenleri Mehmet Topbaş’ı tebrik ediyorum” dedi.

Bu haber toplam 1407 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.