BARAKADA YAŞAYAN KARADEMİR İÇİN MENTEŞE KAYMAKAMLIĞI HAREKETE GEÇTİ

BARAKADA YAŞAYAN KARADEMİR İÇİN MENTEŞE KAYMAKAMLIĞI HAREKETE GEÇTİ
Muğla’nın Menteşe ilçesi Muslihittin Mahallesi Muğlaspor antreman sahasının altında barakada yaşayan 57 yaşındaki Cengiz Karademir’in yetkililerden barınılabilecek bir yer tahsis edilmesi talebi üzerine Menteşe Kaymakamlığı Karademir’e elini uzattı. Menteşe Kaymakamlığı’nca barakada yaşayan Cengiz Karademir’e uygun bir yer arandığı, ayrıca belli bir dönem kira yardımı yapılacağı öğrenildi.

BERİTAN YÜCEL

Geçtiğimiz hafta “Derme Çatma Yerde Yaşam Savaşı Veriyor” başlıklı haberimiz ses getirdi ve Menteşe Kaymakamlığı’nın barakada yaşayan Cengiz Karademir’e uygun bir yer arandığı, ayrıca belli bir dönem kira yardımı yapılacağı öğrenildi.

Sağlık sorunlarından dolayı çalışamayan 57 yaşındaki Cengiz Karademir, 2 yıldır sokakta yaşam mücadelesi verdiğini gazetemize anlamıştı. Oğlu ve kendi emekleriyle yaptığı derme çatma bir yerde yaşayan Karademir, kış ayı gelmeden başını sokabileceği bir yer tahsis edilmesini talep etmişti.

Menteşe Kaymakamlığı 57 yaşındaki Karademir’e el uzattı. Cengiz Karademir’in ikametgahının Menteşe’de olmadığı için düzenli yardımlardan faydalanamadığı ama ikametgahını Menteşe’ye aldırarak Türkiye aile destek yardım program bağlandığı ayrıca engelli aylığı için ise devlet hastanesinden randevu alındığı öğrenildi.

Bir hafta içinde Karademir’e nakdi yardım yapıldı.

Bu haber toplam 1974 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.