Başkan, Bu Ne Perhiz, Bu Ne Lahana Turşusu?

Başkan, Bu Ne Perhiz, Bu Ne Lahana Turşusu?
Ak Parti Muğla il Başkanlığı tarafından basın mensuplarına geçilen İl Başkanı Kadem Mete’nin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı’nda...

Ak Parti Muğla il Başkanlığı tarafından basın mensuplarına geçilen İl Başkanı Kadem Mete’nin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı’nda bir tane FETÖ kelimesi geçmiyor. İl Başkanı Mete’nin, yaklaşık bir sayfalık darbe girişimi mesajında neden FETÖ kelimesine yer verilmedi? Neden FETÖ’nün adı geçmedi? Yoksa darbe girişimini yapan FETÖ değil mi Başkana göre?

Ak Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete’nin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı’nda yer verme zahmetinde bulunmadığı, bir sayfalık metinde bir tane bile FETÖ ibaresi olmayan sözde darbe girişimi kınama mesajında, darbe girişimini kınamadı bile.

 Ak Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla geçtiğimiz gün yazılı bir mesaj yayınladı.

İl Başkanı Kadem Mete mesajında;

“Tarihi; şan, şeref ve eşsiz zaferlerle dolu aziz milletimiz, bundan tam 3 yıl önce, devlet içerisine yuvalanmış hainlerin, devletimize, demokrasimize ve milletimize karşı başlattığı alçak bir darbe girişimi ile karşı karşıya kaldı.” İfadesine yer verdi.

Peki İl Başkanı Mete’nin mesajında yer alan ama bu darbeyi kimin yaptığını ‘anlayamadığımız!’ alçak darbe girişimini yapan kim?

Bu hain darbe girişimini Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)’nın yaptığını tüm dünya biliyor ve aynı zamanda bunu kabul etmişken, Ak Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete neden mesajında dahi FETÖ demekten çekindi? Ya da içinden mi gelmedi? Belki de diline yakıştıramadı? Ya da İl Başkanı’nın mesajını kaleme alanlar mı unuttu FETÖ yazmayı?

Olur mu olur… Beşer, şaşar…

Hikâyelerin anlatıldığı, Muğlalılara şükranların sunulduğu ve 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün tebrik edildiği bir garip darbe girişimi kınama mesajındaki mesaj kime verildi? AK Parti Muğla İl başkanına göre bu darbe girişimini kim yaptı?

 Ayrıca  İl Başkanı Mete’nin  mesajında “Muğlalı hemşerilerimizle aynı şehirde yaşıyor olmaktan duyduğum memnuniyeti bir kez daha ifade ederken tüm vatandaşlarımızı 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü programlarına davet ediyorum.” İfadelerine de yer verdi.

 Evet Muğlalılar ve Muğla’da yaşayanlar olarak, İl Başkanı Mete’nin mesajında, FETÖ kelimesine yer verilmemesinin sebebini anlayamadık!

Ama İl Başkanı Kadem Mete, mesajında darbe girişimine kalkışan Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması kelimesini telaffuz etmese de mesajında sık sık “Muğlalı hemşehrilerim, Muğlalı kardeşlerim ve Muğlalı vatandaşlarım” ibarelerine yer verdi.

 Ak Parti İl Başkanlığı tarafından basına servis edilen ve İl Başkanı Mete’nin “Aklı devşirilmiş bir örgüt tarihimizde görülmeyen bir hainliği yapacak kadar ileri gitmiştir.” İfadelerine yer verilen sözde darbe girişimini kınayan ama kınanamayan o mesajın tam metni şöyle;

“Tarihi; şan, şeref ve eşsiz zaferlerle dolu aziz milletimiz, bundan tam 3 yıl önce, devlet içerisine yuvalanmış hainlerin, devletimize, demokrasimize ve milletimize karşı başlattığı alçak bir darbe girişimi ile karşı karşıya kaldı.

Kendilerine milletimizin emanet ettiği silahları, yine milletimize doğrultarak onca insanımızı şehit eden hain yapılanma, 15 Temmuz 2016 tarihinde Marmaris ilçemizde bulunan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı gönderdiği suikast timi ile öldürmek istemiş, kahraman Muğlalı vatandaşlarımız, vatansever kamu görevlilerimiz ve Sayın Cumhurbaşkanımızın ve dik duruşu sayesinde amaçlarına ulaşamamışlardır.

Akılları devşirilmiş olan bir örgüt, tarihimizde hiç görülmeyen bir hainliği yapacak kadar ileri gitmiş Gazi Meclisimizi bombalamış, 251 insanımızı şehit etmiştir.

Aziz milletimiz “ Ölümüne “ diyerek vatanımız ve demokrasimiz için çağrıda bulunan Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısına sessiz kalmamış, meydanları, havalimanları doldurmuş tarihine bir destan daha eklemiştir.

Bunun yanında hain kalkışmadan sonra günlerce meydanlarda demokrasi nöbetleri tutarak adli ,idari ve kolluk kuvvetlerimizin yanında yer almış , ülkemizi işgale yeltenen hainlere fırsat vermemiştir.

Bugün vesilesi ile necip milletimizin bir ferdi olmaktan ve Muğlalı hemşerilerimizle aynı şehirde yaşıyor olmaktan duyduğum memnuniyeti bir kez daha ifade ederken tüm vatandaşlarımızı 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü programlarına davet ediyorum.

Bu topraklar üzerinde yaşayan, 15 Temmuz gecesi meydanlarda olan, meydanlara çıkamadığı halde duaları ile aziz milletimizin yanında yer alan, gönül coğrafyamızdaki tüm kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum.

Bayrağımızı indirtmeyen, toprağımızı çiğnetmeyen kahramanlarımızı, tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum.

Gazilerimize sağlık sıhhat ve afiyetler diliyorum.

Rabbimden birliğimizi, beraberliğimizi daim eylemesini niyaz ediyor başta Muğlalı kardeşlerim olmak üzere milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü tebrik ediyorum.”

Evet, Ak Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete’nin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü mesajını okumuş bulunmaktayız. Başkan, Gazi Meclisi’ni bombalayan kim? 251 vatandaşımızı şehit eden kim? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı gönderdiği suikast timi ile öldürmek isteyen kim?

 Yüklemi bol ama öznesi olmayan cümlelerle dolu bir mesaj okumuş bulunmaktayız.

Teşekkürler…

Bu haber toplam 818 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.