Süleyman Akbulut

Süleyman Akbulut

BAŞKANIN KAMUOYUNU MUĞLA DIŞINDAN BİLGİLENDİRME ALIŞKANLIĞI

BAŞKANIN KAMUOYUNU MUĞLA DIŞINDAN BİLGİLENDİRME ALIŞKANLIĞI

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün katıldığı bir televizyon programında, Muğla Valisi Orhan Tavlı’dan pandemi kurulunda vaka sayılarına yönelik günlük bilgi istediğini, fakat büyükşehir belediye başkanı olarak vaka sayılarının kendisi ile paylaşılmadığını dile getirdi.

Gürün, “Süreci tamamen merkezi yönetim ve onun temsilcisi olarak sayın valimizin yönetiminde götürüyoruz. Bizim karar alma imkanımız yok. Şunu samimiyetle ve üzülerek söyleme mecburiyetindeyim. Ben şu anda resmi olarak Muğla’da hangi ilçede kaç tane hasta var, yoğun bakımda kaç tane hasta var bu bilgiye sahip değilim. Ben bilgilendirilmiyorum. Merkezden yasaklanmış” dedi.

Yani Başkan Gürün Vali Tavlı’yı televizyon kanalında hem eleştirdi, hem de bir yerde kamuoyuna şikayet etmiş oldu bir yerde. 

Gürün’ün ifadelerinden kesitler sunarak, o açıklamaları dilerseniz bir kez daha hatırlayalım.

“Pandemi kurulunun o ilde yaşanan özelliklere göre hatta il genelinde İl Pandemi Kurulu, ilçelerde de ilçe pandemi kurulları var. İlçe için özel olarak yaşanmış konularla ilgili karar alabilme yetkisi var ama biz bunları kullanamadık ve paylaşılmıyor. Bunu anlamakta güçlük çekiyorum. Paylaşılmasının ne gibi zararı olabilir? Ben büyükşehir belediye başkanıyım ve aynı zamanda doktorum. Yani ben sayıları bilsem bununla ilgili şunu şöyle yapalım diyerek bir fikir söyleme yetim var. Ama buna müsaade etmediler.”

“Pandemi Kurulu’nun huzurunda sayın valime rakamların paylaşılması gerektiği ve bu rakamlara göre hep beraber ilimize hasta adedine özel kararlar üretmemiz gerekir, biz sadece imza atıyoruz dedim ve valinin önünde sağlık müdürlüğümüzün bana günlük olarak bilgi vermesini rica ettim ama üzülerek söylüyorum. Hakikaten anlamakta da güçlük çekiyorum. Ben şuan da büyükşehir belediye başkanı olarak bilgilendirilmiyorum ve bunu da merkezden yasaklandığını, verilmemesi gerektiği ifade edilerek özür bulunuyor.”

***

Açıklamalar bu yönde.

Büyükşehir Belediye Başkanı bile bilgi alamıyorsa biz hiç ağlamayalım “Bilgiye ulaşamıyoruz” diye.

Ancak Başkan Gürün’e empati yapmak için de iyi bir fırsat olmuş bu gelişme.

Tabi yapabildiyse ya da yaptıysa.

Nasıl mı?

Şöyle…

Biz de sizin birimlerinizden bilgi alamıyoruz sayın başkan.

Hem de kamuya mal olmuş aleni konularda.

Gazeteciliğin objektif yönünden hareketle birçok muhatap sayıldığınız konuda, birimlerinizce cevap verme tenezzülünde bulunulmuyor.

“Size dönüş yapacağız” demelerinin üzerinden haftalar gelip geçiyor.

Ayrıca pandemi sürecindeki vakalara ilişkin bilgi alamadığınız yönündeki serzenişinizi ve ilin valisi ile sağlık müdürüne eleştirinizi yine Muğla kamuoyundan uzaklarda yapmayı yeğlediniz.

Nasıl ki ilin şoför esnafının mağduriyetine sebep olduğunuz konunun mahkeme kararıyla tescillendiği konuda Muğla kamuoyunu ve Muğla basınını es geçerek, genel merkezinizin güdümündeki bir haber ajansına açıklama yapma gereği duyarak, o ajans kanalıyla kendinizi haklıymış gibi gösterdiğiniz gibi, bu serzenişi de yine yörüngenizdeki televizyon kanalı marifetiyle yaptınız.

Oysaki haklı veya haksız olduğunuz her uygulamanızda Muğla Basını size zaten fazlasıyla yer veriyor.

Açıkçası bu serzenişinizin önce Muğla yerel basınında yer almasını beklerdik.

Ne diyelim bu da sizin alışılagelmiş yöntem ve alışkanlığınız.

Saygı duyarak, sürece ilişkin gelişmeleri yine aynı kanallardan takip etmeye devam edeceğiz.

Ama süreçle ilgili bilgi sahibi olmaya hakkınız olduğunu kabul ediyorum.  

Bu yazı toplam 2611 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Süleyman Akbulut Arşivi
SON YAZILAR